Kada se počnete brinuti, zapamtite da će vam Bog uvijek dati što vam treba

Kada se počnete brinuti u vremenima potrebe, zapamtite da će vam Bog uvijek dati što vam treba, ali ne nužno na načine koje očekujete.

„Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova“ (Matej 6,34).

Sve je počelo ogromnim računom od liječnika. Prošlih nekoliko mjeseci sam jako pokušavao bolje organizirati svoje financije. To nikada nije bila moja dobra strana, ali polako sam počeo osjećati kao da sam na pravom putu da postanem odgovorna i organizirana odrasla osoba. Tada je došao liječnički račun. Osim što je znatno uništio moje financije ja sam se počeo prisjećati tog pregleda kod liječnika.

PROČITAJTE: 7 obećanja koja Isus daje kako bi nas oslobodio od zabrinutosti i tjeskobe

Bio sam naručen. Liječnik je kasnio gotovo dva sata te me je ostavio u jednoj od onih malenih soba za čekanje gdje sam mislio da ću umrijeti od starosti prije nego se on pojavi. Nakon toga sam primio injekciju tetanusa zbog koje mi je utrnula ruka koja me mučila ostatak dana. Sada sam gledao u malen komad papira koji mi je rekao da moram platiti smiješnu svotu novca za te dvije muke. Odlučio sam se prvo pomoliti i pitati Boga da mi pomogne s mojim financijama. Kada sam završio, odlučio sam zaviriti u Bibliju po koji koristan citat.

„Uvelike se obradovah u Gospodinu što ste napokon procvali te mislite na me; mislili ste i prije, ali niste imali prigode. Govorim to ne zbog oskudice, ta naučen sam u svakoj prigodi biti zadovoljan. Znam i oskudijevati, znam i obilovati! Na sve sam i na svašta navikao: i sit biti i gladovati, i obilovati i oskudijevati. Sve mogu u Onome koji me jača! pak, lijepo je od vas što sa mnom podijeliste moju nevolju. “ (Filipljanima 4,10-14).

PROČITAJTE: Bog se brine za sve naše potrebe, a ovih sedam biblijskih stihova to potvrđuje

To nije bio odgovor kojem sam se nadao. Nitko ne voli kada mu se kaže da treba još više štedjeti i manje trošiti. Dok sam čistio stan nekako sam se počeo biti naživciran na Boga. Pola puta do čistog stana sam shvatio da imam dovoljno hrane u smočnici, da mi je stanarina plaćena i da mi se auto još nije ni jednom pokidao. Možda ću nekoliko obroka morati razvući ili provesti večer čitajući umjesto da idem van; možda sam živio s potrebama; imao sam ih više od mnogo.

Ponekad je lako previdjeti kako je Bog blagoslovio naše živote. Brinemo se o onome što nemamo, umjesto da pogledamo oko sebe i postanemo svjesni onoga što nam je Bog već bio pružio. Kada se počnete brinuti u vremenima potrebe, zapamtite da će vam Bog uvijek dati što vam treba, ali ne nužno na načine koje očekujete.

PROČITAJTE: Bog ispunjava želje onih koji u molitvi ovo traže

Budite svjesni koliko ste blagoslovljeni. Blagoslova je zasigurno više nego što se čini na prvu.

Autor: Ryan Duncan; Prijevod: Ida U.; Izvor: Crosswalk.com