Kada sotona pokuca na vrata krive kuće

Evanđelist Daniel Kolenda je podijelio priču o tome kako je sotona pokucao na vrata krive kuće i pronašao Isusa u njoj. 

Bogati čovjek

Priča započinje kada je Isus došao kucati na vrata bogataševe kuće. Njegova je kuća bila velika i imala je 10 soba. Kada je bogataš otvorio vrata i pronašao Isusa vani, bio je presretan te ga je rado primio. Tada je dao Isusu svoju najbolju sobu i pomislio da je učinio dobru stvar. 

„Isus dolazi u moju kuću, čitao sam priče o tebi“, rekao je bogataš Isusu, „Čuo sam kako blagoslivljaš ljude, čuo sam kako štitiš ljude i kako ih obogaćuješ. Isuse, želim da živiš u mojoj kući.“ 

Sotona kuca

Te večeri je bogataš čuo nasilno kucanje na vratima. Oklijevao je otvoriti vrata, ali je na kraju odustao te ih je otvorio. Tada je vani pronašao sotonu. 

„A, ne, sotono, čuo sam za tebe“, rekao je bogataš sotoni, „Čuo sam kako provaljuješ u ljudske domove, kako ih mučiš strahovima i suzama, ovisnostima i prisilama. Sotono, čuo sam za tebe i nisi dobrodošao u mojoj kući.“ 

Htio je zatvoriti vrata, no sotona je već imao jedan prst u vratima. On je uletio u njegov dom te je preko noći mučio bogataša. Borio se sa sotonom svim svojim snagama i nije uspio. Kada je sunce izašlo u jutro, sotona se išuljao van taman prije nego se Isus pokazao. 

„Svojom snagom, ne možeš poraziti sotonu bez obzira koliko si pametan ili odlučan da misliš da jesi“, rekao je Daniel. 

VIDI OVO: 15 stvari koje Sotona i zli duhovi mogu činiti

Predavanje Isusu svega

Shvaćajući da je Isus bio tamo cijelu noć i da mu nije priskočio u pomoć, neispavani je bogataš postao vrlo ljut na Njega. No Isus ga je naveo da shvati da Mu je dao samo jednu sobu u cijeloj kući tako da nije bila Njegova odgovornost čuvati tu kuću. Onda mu je muškarac dao pola soba u kući i mislio je da je učinio što je pravo. 

Ponovno, te večeri, pojavio se sotona i mučio ga je. To se događalo noćima dok bogataš konačno nije jecao pred Isusom pitajući Ga zašto mu nije pomogao dok je patio protiv neprijatelja. Isus je tada naveo bogataša da shvati da, dok bogataš ne preda cijelu kuću Isusu, uključujući i svoje osobne sobe u kojima je činio sve svoje mračne i tajne svari, Isus mu ne može pomoći osigurati kuću. 

Kriva kuća

Iscrpljen od svih noći u kojima se borio s đavlom, bogataš je u konačnici dao ključeve svoje kuće Isusu Kristu. Dao Mu je cijelu kuću i učinio Ga gospodarem. Te noći je sotona ponovno pokucao na vrata. Prije nego je muškarac otvorio vrata, Isus je došao, brzo je otvorio vrata i stao pred đavla. 

Kada je vidio Isusa Krista, sotona se poklonio i rekao da je možda došao u pogrešnu kuću. 

„Molim vas, gospodine, ispričajte me, mislim da sam došao u krivu kuću“, rekao je sotona. 

Dok se u konačnici ne predamo Isusu Kristu u potpunosti, On ne može biti naš Gospodin i Spasitelj. Ako ste htjeli da Isus preuzme vaše bitke s neprijateljem koji vas je godinama iscrpljivao, pustite Ga da bude gospodar vašeg života. Isus dolazi spasiti one koji zazovu Njegovo ime kao njihovog Gospodina i Spasitelja. 

NAJNOVIJE!