NaslovnicaŽivot7 biblijskih stihova koji će vam pomoći kada ste obeshrabreni

7 biblijskih stihova koji će vam pomoći kada ste obeshrabreni

Svi mi se na različite načine suočavamo s osjećajem obeshrabrenosti i razočaranjem. Kada život postane težak te osjećamo da smo na dnu, ne postoji bolji način da se ponovno ustanemo na noge od vremena provedenog nasamo s Bogom.

Razočaranje uglavnom vodi ka obeshrabrenosti, a ono nas čini potpuno drugom osobom. To nije osoba kakva Bog želi da budemo. Kada ste razočarani, trebali biste imate na umu kako postoje drugi koji se suočavaju s puno gorim situacijama. Razmotrite ovo kao sadašnji blagoslov kojega se trebate sjetiti u budućnosti.

Ovih sedam biblijskih stihova će vam pomoći dok se borite s osjećajem razočaranja:

Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog! (Psalam 42,12)

Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam’ – riječ je Jahvina – ‘naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu. (Jeremija 29,11)

»I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.« (Matej 28,20)

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. (Rimljanima 8,28)

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4,6-7)

Što god radite, zdušno činite, kao Gospodinu, a ne ljudima, znajući da ćete od Gospodina primiti nagradu, baštinu. Gospodinu Kristu služite. Doista, nepravedniku će se uzvratiti što je nepravedno učinio. Ne, nema pristranosti! (Kološanima 3,23-25)

Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova.  (Jakovljeva 5,16)