Kada se suočite s teškoćama, postupite poput Isusa

Kada se u životu suočite s teškoćama, postupite poput Isusa u Getsemanskom vrtu. Bitka je bila dobivena na Njegovim koljenima.

Getsemanski vrt na Maslinskoj gori bilo je jedno od mnogih mjesta gdje se naš Gospodin molio za vrijeme svoje zemaljske službe. (Luka 22, 39) No vjernici to mjesto najbolje znaju po mjestu velike duhovne borbe.

Priča o Isusu koji moli svoga Oca je vrlo značajna za kršćane u velikoj mjeri jer je ovdje Njegova čovječnost toliko vidljiva. U Mateju 36,46 možemo vidjeti da je Isus, Bog-čovjek, doživio strah, tjeskobu i agoniju dok je molio. Drugim riječima, na svoje teškoće je reagirao osjećajima s kojima se svatko od nas može povezati.

Sotona izaziva vjernike govoreći im da oni ne mogu biti poput Isusa jer je Isus Bog. No Bog je bio odjeven u ljudsko tijelo, što znači da je iskusio svijet kao što ga mi doživljavamo. On je pobijedio svaku duhovnu bitku s kojim se susreo.

VIDI OVO: 7 životnih iskušenja s kojima se Isus može poistovjetiti

Tajna Njegovog uspjeha bila je ono što je On učinio u Getsemaniju. Zatvorio se i molio sve dok se nije u konačnici predao svome Ocu. Bitka je bila dobivena na Njegovim koljenima.

Isus je napustio vrt kao zatvorenik, ali je u isto vrijeme otišao kao pobjednik. On je prihvatio Božju volju za svoj život, unatoč tomu što je bila sigurna. Naš Spasitelj je bio pozvan da umre i On je znao da su potencijalni blagoslovi i posljedice sve bile u rukama Njegova Oca.

Kao vjernici i mi se suočavamo s nekim teškim iskušenjima i Bog želi da nas ta iskušenja oblikuju na sliku Njegova Sina. (1. Petrova 4, 12-13) Ako želimo biti poput Isusa, trebamo učiti od Njegovih djela.

Kada smo suočeni s teškoćama trebamo tražiti Božju volju i ostaviti posljedice u Njegovim svemoćnim rukama.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!