Kada vam drugi nanose zlo, evo kako trebate reagirati! To će ih posramiti i nikada te više neće povrijediti!

Kada vam drugi nanose zlo, evo kako trebate reagirati. Gledajući te, posramit će se i nikada te više neće povrijediti!

Najsjajnija osveta koju ikada možeš imati je činiti dobro onima koji ti čine zlo i govoriti dobro o onima koji loše govore o tebi. Gledajući te, posramit će se i nikada te više neće povrijediti ako vide da ne možeš biti izazvan, osim na veću ljubav i veću ljubaznost.

To treba biti znak kršćana, a ne: “Već ću se ja pozabaviti s tobom!” ili “Osvetit ću se!” Znak kršćana treba biti: “Trpjet ću i kloniti se zla do kraja!”

“Osveta je moja – veli Gospodin – ja ću je vratiti!” Ne uzimajte u ruke ono za što Bog kaže da pripada njemu, nego kao što je on zbog Krista oprostio vama, tako i vi opraštajte onima koji su vama učinili krivo.

VIDI OVO: Bezobraznim ljudima ovako trebate odgovoriti. Potpuno ćete ih razoružati!

“Kako dugo to moram činiti?” pita netko. “Neće mi biti teško tako postupiti tri ili četiri puta.” Jedan od onih iz starih vremena išao je tako daleko da je pitao: “Je li dovoljno šest ili sedam puta?” a Isus Krist je odgovorio: “Sedamdeset puta sedam.” To je vrlo velik broj.

Brojite dok ne dospijete do te znamenke, a kad stignete do nje, bit ćete sretni da možete započeti brojiti opraštanje iznova, upravo kao što je Bog u Kristu oprostio vama.

Autor: Charles Spurgeon