NaslovnicaŽivot7 savjeta kako biti zadovoljan samačkim životom

7 savjeta kako biti zadovoljan samačkim životom

Neki kažu da je život samca dosadan. Ako si samac i slažeš se s tim, ovih 7 savjeta ti mogu pomoći da budeš zadovoljan samačkim životom.

“Samcima nije lako. Njihov život je neispunjen!”, reći će čak i neki članovi crkve. Ali iz iskustva govorim da to nije istina. Može biti zabavno biti Kristov sljedbenik čak i ako još niste u vezi. Uz to, evo nekoliko savjeta o tome kako biti zadovoljan samačkim životom.

1. Produbite svoj odnos s Bogom

Nema boljeg vremena za vrijeme s Bogom nego tijekom sezone samaštva. Susrećem neke kršćanske samce koji objavljuju slike parova i označavaju to kao svoj “cilj”, no ne produbljuju svoj odnos s Bogom kroz osobnu molitvu i čitanje Biblije.

Upoznajte više Boga kao kršćanin samac, ne misleći da će vam brak taj odnos upotpuniti. Neka vaša želja bude da iskusite Njegovu ljubav i milost duboko u svom životu kao samca. Približite se Bogu. To je temelj zadovoljstva kako živjeti svrhovitim životom.

2. Izgradite zdrava prijateljstva

Život kršćanina samca ne znači da život morate živjeti sami. To što još niste u ljubavnoj vezi zapravo može značiti da imate slobodu upoznati više ljudi i izgraditi više zdravih prijateljstava. Provedite više vremena u crkvi ili na nekoj duhovnoj obnovi ili kršćanskom kampu i upoznajte samce radi druženja i zbližavanja.

3. Razvijajte sebe i svoje vještine

Nemaš spoj za vikend? Nema problema! Pronađite prilike za rast kao pojedinca u drugim aspektima vašeg života. Uživati ​​u životu kao kršćanin samac ne znači da ne morate biti produktivni! Prisustvujte predavanjima i radionicama na teme koje vam se sviđaju. Pohađajte tečajeve za vještine koje biste željeli razviti.

Ponavljam, nema bolje “vještine” za naučiti nego znati kako se snalaziti i koristiti Riječju Božjom. Upoznajte dublje Njegovu Riječ i što On želi za vas. Tako ćete moći dati savjet drugima kada su u potrebi (2. Timoteju 3, 16).

4. Težite za čistoćom

Jedan od najvećih darova koje možete dati svom budućem supružniku je ograničiti količinu prtljage i loših navika koje unosite u brak. I nema boljeg vremena od ovog dok ste sami da naučite kako biti vjeran u vezi. Klonite se požude tijela i požude očiju. Borite se protiv seksualnog nemorala.

5. Molite za svog budućeg supružnika

Što moliti? Molite se da vaš bolja polovica služi Bogu i živi po Božjoj Riječi. Molite se da upoznate osobu koja će prihvatiti vaše slabosti …

PROČITAJTE: Molitva za budućeg muža: Vrijedi li moliti?

6. Pridružite se crkvi i služite

Čini se da ovo nije ništa pametno, ali morao sam to staviti na popis jer se iz nekog razloga samci sporo pridružuju i uključuju u crkvu. Ne shvaćam – ako ste kršćanin i dio Kristova tijela, nije vam suđeno živjeti izvan tijela – to bi bilo kao da vaša gušterača pokušava preživjeti izvan vlastitog tijela. Bog vas je stvorio da živite u Njegovoj crkvi. Dakle, pronađite neku nesavršenu crkvu koja naviješta živu Božju Riječ i pridružite se njoj. Podijelite svoje talente (pjevanje, radovi u crkvi i izvan nje, molitveni sastanci …) kako biste mogli iskusiti život kakav vam je dan da iskusite.

7. Koristite vrijeme mudro

Nikada nećete imati više slobodnog vremena nego kao samac. Pokažite ljubav, radost, spremnost nekome pomoći, nekoga ohrabriti … Možda ćete baš među tim osobama pronaći svoga supružnika.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare