NaslovnicaŽivot3 koraka kako donijeti ispravnu, Bogu ugodnu, odluku

3 koraka kako donijeti ispravnu, Bogu ugodnu, odluku

Kako donijeti ispravnu, Bogu ugodnu, odluku? Tri koraka u nastavku će vam pomoći u tome.

Smatram da je jedno od najzahtjevnijih područja kršćanskog života poznavanje Božje volje. Neki kršćani uče da od Boga trebamo očekivati ​​da nam pruži vodstvo u svakom području života, od najvažnijeg do najobičnijeg. Drugi podučavaju sasvim drugačije gledište, da nam Bog daje vrlo općenito vodstvo. Neki zauzimaju srednji položaj.

Što nam Biblija govori o otkrivanju Božje volje za naše živote? Kada govorimo o poznavanju Božje volje, mislim da je srž onoga što pitamo nešto poput ovoga: kako će me Bog danas voditi da mogu svjesno sudjelovati u vršenju njegove volje? Kako bi izgledalo u ovo vrijeme i na ovom mjestu da vršim Božju volju?

Želim vam dati 3 pitanja koja će vas voditi dok razmišljate o bilo kojoj odluci ili bilo kojoj situaciji, koja će vam pomoći da steknete povjerenje da vršite Božju volju za svoj život.

Kako donijeti ispravnu, Bogu ugodnu odluku?

1. Što Biblija kaže o tome?

Postoji li odlomak ili stih u Bibliji koji izravno govori o ovom pitanju ili postoji načelo koje se na to odnosi?

Moramo se osvrnuti na Bibliju jer tu čujemo Božji glas. Pavao u 2. Timoteju 3:16-17 daje smjernice kada kaže: “Sve Pismo, bogoduho, korisno je za poučavanje, uvjeravanje, popravljanje, odgajanje u pravednosti, da čovjek Božji bude vrstan, za svako dobro djelo podoban.” Poučavanje, ukor, popravljanje i odgoj – to je upravo ono što nam treba kada donosimo odluke. Osjećaji, okolnosti i dojmovi to ne mogu. Samo Božja Riječ!

To znači da kada se suočavate s velikim odlukama, trebate istraživati ​​Bibliju i zamoliti druge da vam pomognu dok to činite. Možda imaju bolje znanje o Bibliji i mogu vam pomoći da Bibliju iskoristite u vašoj situaciji.

Ono što ovdje posebno tražite je jedna od dvije stvari: jasna zapovijed da nešto morate učiniti ili jasna zapovijed da nešto ne smijete učiniti. Ako Biblija izravno govori o problemu, morate je poslušati odmah. Kada Bog govori, moramo ga slušati i poslušati.

Kada donosite odluku, postoji prvo veliko pitanje i ono je najvažnije od svih: Što Bog kaže u svojoj Riječi?

Sljedeća dva pitanja pomažu nam ovdje dok se borimo s našim slobodnim izborima.

2. Koji je najpametniji izbor?

Ili koji je izbor koji će biti duhovno najprofitabilniji? Ovo je vrijeme da upotrijebite svoj Bogom dan um ispunjen Duhom, da razmislite o problemima i odlučite se za najmudriji put. Mogu li si priuštiti ići na fakultet ili će me to opteretiti dugom koji nikada neću moći otplatiti? Je li mi Bog dao intelektualne darove? Kako ću najbolje moći služiti svojoj braći i sestrama u Kristu? Što će mi omogućiti da budem dobar muž i otac?

PROČITAJTE: Molitva za donošenje ispravne odluke

Ovdje zapamtite da ne odlučujete između dobrog i lošeg, već između boljeg i najboljeg. Vidite li slobodu u ovom pitanju? Mnogi ljudi uče da ćete, ako donesete pogrešnu odluku, zakoračiti izvan Božje volje za svoj život. Morate se osloboditi toga! Ako niste neposlušni Božjoj objavljenoj volji, ako niste neposlušni Bibliji, vi ste u Božjoj volji. Bog vam je dao mozak s razlogom i dao vam je želje s razlogom. Dao ti je slobodu da izabereš što ćeš činiti. On je otac pun ljubavi koji će vas podržati u svakom slučaju.

3. Što želiš raditi?

Što želiš raditi? Koje vam je želje Bog dao? Što vas čini sretnim? Što vam donosi radost? Što vas uzbuđuje? Pronađite tu stvar i učinite to. Ako je pronalaženje posla, krenite i učinite to za Božju slavu. Bog će biti s vama na svakom koraku. Vršit ćete Božju volju. Zapravo, pronaći ćete Božju volju.

Vidite li kamo nas je ovo dovelo? Bog nam daje svoju moralnu volju, svoju otkrivenu volju, u Bibliji. Ovdje nam govori što moramo činiti, a što ne smijemo činiti. Ali ostatak Božje volje može se pronaći samo vršenjem nje. Budite mudri, radite ono što volite i činite Božju volju. Čini to svim svojim srcem, dušom, umom i snagom i Bog će biti s vama, blagoslivljati vas, voljeti i biti zadovoljan.