Molitva za donošenje ispravne odluke

Molitva za donošenje ispravne odluke potaknut će vas da s Bogom podijelite sve izazove i situacije u kojima trebate donijeti odluku. 

U životu donosimo razne odluke. I naravno da Boga jako zanimaju odluke koje donosimo. On ne želi samo da donesete ispravnu odluku, već vas želi voditi dok je donosite – Bog zna što je najbolje za vas i Njegov je plan da vam to otkrije i pokaže vam što trebate učiniti.

Mnogi se boje pogrešnog izbora. No, budući da smo djeca Božja, možemo biti uvjereni da će nam dati mudrost i jasnoću tijekom cijelog procesa donošenja odluka.

Molitva za donošenje ispravne odluke

Gospode, hvala ti za novi dan tvoje milosti. Hvala ti što je tvoja suverena odluka da mi podariš vrijeme današnjega dana. Ispred mene su različiti izazovi i situacije u kojima trebam donositi i odluke, bilo na svome radnom mjestu ili u privatnom životu. Često su moje odluke pogrešne. Vodim se trenutnim osjećajima, krivom procjenom, ili su motivirane željom da ugodim drugima.

Prvo, Gospode, odlučujem da vrijeme današnjega dana bude ispunjeno zajedništvom s tobom. Neka i moje odluke i sva djela koja će iz njih proizaći proslavljaju tebe.

Tvoja riječ kaže da si ti Gospode “Savjetnik divni”. Pomozi mi da u svakoj svojoj odluci dolazim k tebi po savjet. Neka niti jedna odluka ne bude donesena bez da sam s tobom o tome razgovarao u molitvi. Želim svaku svoju odluku preispitati je li sukladna tvojoj objavljenoj volji u Riječi tvojoj, je li etična, moralna i na blagoslov kako meni tako i bližnjima.

Na isti način me vodi ako budem u situaciji da drugi od mene zatraže savjet za svoje odluke.

Tvoje ime neka bude uzvišeno i proslavljeno u meni i po meni.

I molim te onako kako si me ti učio moliti:

Oče naš koji jesi na nebesima,
sveti se ime tvoje,
dođi kraljevstvo tvoje,
budi volja tvoja,
kako na nebu tako i na zemlji.
Kruh naš svagdanji daj nam danas.
I otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.
Jer tvoje je kraljevstvo i slava i moć
u vjekove. Amen.

Izvor: Ipaprkc.org

NAJNOVIJE!