Kako ispovijedati svoj grijeh pred Bogom?
Foto: Freepik.com

Potrebno je naučiti kako ispovijedati svoj grijeh pred Bogom. Nemoj sramotnim grijesima dati lijepa imena. Kako ih Bog vidi tako ih i ti gledaj; prepoznaj njihov pravi karakter.

”Oslobodi me od krvi prolivene Bože Spasitelju moj! Nek mi jezik kliče pravednosti Tvojoj.” Psalam 51,16

U ovom otvorenom priznanju vidimo da je David jasno imenovao svoj grijeh. Nije ga nazvao ubojstvom iz nehaja, niti govori o nepažnji kojom je nesretnim slučajem stradao pošten čovjek, već ga naziva pravim imenom — krivica za krv. Doduše, David nije izvršio čin ubojstva. No, David je skovao plan za ubojstvom Urije i time je pred Gospodinom postao ubojica.

Potrebno je naučiti kako ispovijedati svoj grijeh pred Bogom. Nemoj sramotnim grijesima dati lijepa imena; nazovi ih kako hoćeš, ali neće ih uljepšati. Kako ih Bog vidi tako ih i ti gledaj; prepoznaj njihov pravi karakter.

VIDI OVO: Dvije stvari koje će se vam se dogoditi kada ispovjedite svoje grijehe

David je bio potišten zbog grijeha. Lako se izgovaraju riječi, ali teško je osjećati njihovo pravo značenje. Psalam 51 na pravi način oslikava skrušeni duh. Težimo i mi za takvim skrušenim srcem. Ma kako bile lijepe naše riječi, ako naše srce nije svjesno da zbog grijeha zaslužuje sudbinu pakla, ne možemo se nadati oproštenju.

Naš tekst sadrži ozbiljnu molitvu koja je namijenjena Bogu Spasitelju. On jedini može oprostiti. Njegov zadatak je spasiti one koji traže Njegovo lice. Stoga tekst kaže: ”Bože Spasitelju Moj!” Da, slava Njegovu imenu! Dok mu se obraćam kroz krv Isusovu mogu se radovati u Bogu Spasitelju mom.

VIDI OVO: 3 važne stvari koje trebamo imati na umu prilikom ispovijedanja grijeha

Psalmist završava svečanim obećanjem: ako će ga Bog izbaviti on će pjevati. I više od toga, on će pjevati glasno. A ako bi drugačije i mogao pjevati o toj milosti?

Čuj o čemu pjeva! ”O pravednosti Tvojoj”. Zapjevajmo i mi o djelu divnog Spasitelja. Onaj tko zna mnogo o ljubavi koja prašta, pjevat će najglasnije.

Autor: Charles Spurgeon