Kako je Isus uništio moć grijeha i smrti?

Isus je uništio moć grijeha i smrti u našem životu. Mnogi strahuju od smrti ne znajući da mogu imati mir od Boga.

Svi se boje smrti. Ali, kako se spremamo proslaviti Uskrs, vrlo je važno sjetiti se da je Isusov čin na križu otklonio taj strah.

U Poslanici Rimljanima Pavao piše: „Uistinu, ako grijehom jednoga smrt zakraljeva – po jednome, mnogo će više oni koji primaju izobilje milosti i dara pravednosti kraljevati u životu – po Jednome, Isusu Kristu.“ (5, 14-15).

Kako je Isus uništio moć grijeha i smrti u našem životu?

Biblija nam kaže: „Pa budući da djeca imaju zajedničku krv i meso, i sam on tako postade u tome sudionikom da smrću obeskrijepi onoga koji imaše moć smrti, to jest đavla, pa oslobodi one koji – od straha pred smrću – kroza sav život bijahu podložni ropstvu.“ (Hebrejima 2, 14-15).

VIDI OVO: Bojiš li se smrti? Ova Isusova poruka može odagnati tvoj strah!

Bog je postao čovjekom kako bi umro. Jedino čovjek može umrijeti. A samo je smrću Isus mogao slomiti moć smrti. To je bio jedini način kojim je mogao izbaviti sve one koji su bili robovi strahu od smrti.

Smrt nije vaš kraj

To je smisao krštenja. To je slika Isusa koji je pobijedio smrt. Krštenje predstavlja istinu da ćete jednog dana umrijeti, da će vas zakopati u zemlju. Ali vratit ćete se u život zbog onoga što je Isus učinio na križu.

VIDI OVO: Znate li što je Isus učinio vašoj Smrti? Ovo će vas oduševiti!

Rimljanima 6, 3-4 nam kaže: „Ili zar ne znate: koji smo god kršteni u Krista Isusa, u smrt smo njegovu kršteni. Krštenjem smo dakle zajedno s njime ukopani u smrt da kao što Krist slavom Očevom bî uskrišen od mrtvih, i mi tako hodimo u novosti života.“

Vaše je krštenje simbol cijelom svijetu, a i vama, da smrt nije vaš kraj. Nemate se čega bojati jer Isus je pobijedio smrt.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com