Kako izgledaju pokojni vjernici u nebu?

Kako izgledaju pokojnici u nebu? Jesu li vjernici u nebu dobili privremena fizička tijela do uskrsnuća ili vjernici u nebu postoje u duhovnom/netjelesnom obliku sve do uskrsnuća?

„Međustanje“ je teološki koncept koji nagađa kakva tijela, ukoliko ona postoje, vjernici u nebu imaju dok čekaju svoja fizička tijela za uskrsnuće.

Biblija je jasna da su preminuli vjernici s Gospodinom (2. Korinćanima 5,6-8; Filipljanima 1,23). Biblija je također jasna da se uskrsnuće vjernika još nije dogodilo, što znači da su tijela preminulih vjernika još uvijek u grobu (1. Korinćanima 15,50-54; 1. Solunjanima 4,13-17).

Dakle, postoji dilema u vezi međustanja jesu li vjernici u nebu dobili privremena fizička tijela do uskrsnuća ili vjernici u nebu postoje u duhovnom/netjelesnom obliku sve do uskrsnuća.

Biblija ne daje veliku količinu detalja u vezi međustanja. Jedini stih koji posebno, ali neizravno, govori o tom pitanju jest Otkrivenje 6,9: „…vidjeh pod žrtvenikom duše zaklanih zbog riječi Božje i zbog svjedočanstva koje imahu“ (VB). U ovom stihu Ivan je dobio viziju onih koji će biti ubijeni zbog svoje vjere tijekom posljednjih vremena.

VIDI OVO: Biblija spominje dva uskrsnuća na kraju vremena: Što je prvo a što drugo?

U toj su viziji oni vjernici koji su ubijeni pod Božjim oltarom u nebu i opisuju se kao „duše“. Stoga, ukoliko postoji biblijski odgovor za međustanje, izgleda da su prema ovom jednom stihu vjernici u nebu u duhovnom/netjelesnom obliku sve do uskrsnuća.

Nebo koje u konačnici iščekuje vjernike jest novo nebo i nova zemlja (Otkrivenje 21–22). Nebo će doista biti fizičko mjesto. Naša fizička tijela će uskrsnuti i biti proslavljena, savršeno načinjena za vječnost na novoj zemlji. Trenutno, nebo je duhovno područje.

Čini se, dakle, da neće biti potrebe za privremenim fizičkim tijelima ako su vjernici u duhovnom nebu. Bez obzira na to što podrazumijeva međustanje, možemo biti sigurni da su vjernici u nebu savršeno zadovoljni, uživaju u nebeskoj slavi i slave Gospodinovo veličanstvo.

Izvor: Gotquestions.org