Kako moliti i vidjeti rezultate?

Kako moliti Boga tako da vidimo rezultate? Postoje tri ključa po kojima možemo vidjeti rezultate molitve.

Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite! U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu“. (1. Solunjanima 5, 16-18)

Nama je kao vjernicima zapovijedano kroz Bibliju da se molimo. Isus nas u Mateju 6, 9-13 uči kako da molimo: „Vi, dakle, ovako molite: `Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje! Dođi kraljevstvo tvoje! Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji! Kruh naš svagdanji daj nam danas! I opusti nam duge naše kako i mi otpustismo dužnicima svojim! I ne uvedi nas u napast, nego izbavi nas od Zloga“.

VIDI OVO: Krivi motivi u molitvi: Nemojte ovako moliti!

Jeste li se ikada pošli moliti, a da ne znate što moliti? Možda osjećate kao da vaše molitve dolaze do stropa? Isus nam ne bi zapovjedio nešto za što nas nije opremio. On želi biti suradnik s vama i sa mnom kako bismo vidjeli „dolazak kraljevstva Njegovog“ i da „bude volja Njegova“. (Matej 6, 10)

Tri ključa po kojima možemo vidjeti rezultate molitve

Molite poput Isusa

Isus je bio u potpunosti Bog i čovjek. Bog Ga je poslao na Zemlju kako bi nam pokazao kako da živimo natprirodan život na prirodan način. On se sam odrekao svojih mogućnosti kao Boga i živio je svoj život na Zemlji kao čovjek u suradnji s Duhom Svetim. Isusove molitve su bile snažne, učinkovite i kratke: „Hoću, očisti se!” I odmah se očisti od gube“. (Matej 8, 3)

VIDI OVO: 3 snažne molitve kojima se Isus molio Bogu (a možeš i ti!)

Matej 9, 22: „A Isus se okrenu i vidjevši je reče: “Hrabro, kćeri, vjera te tvoja spasila.” I žena bi spašena od toga časa“.

Marko 5, 8: „Jer Isus mu bijaše rekao: “Iziđi, duše nečisti, iz ovoga čovjeka“!

Marko 4, 39: „On ustade, zapovjedi vjetru i reče moru: “Umukni! Mirno budi!” Prestane vjetar, i postade tišina velika“.

Kada bi Isus molio, On je zapovjedio situacijama i okolnostima neka se promijene. Progovorio je gubavčevoj ruci i rekao je oluji kako da se ponaša. Prestanimo moliti molitve s ”pola srca”, nadajući se i preklinjujući Boga da odgovori. Vrijeme je da se molimo onako kako je Isus molio u vjeri i da govorimo stvarima. Mi smo Kristovi subaštinici! (Rimljanima 8, 17)

Riskirajte

Petar nije hodao po vodi tako što je ostao u čamcu. Pavao nije vidio da demonima opsjednuti ljudi ozdravljaju tako što je sjedio sa strane. Kao vjernici, trebamo ući ”u igru” i poduzimati rizike. To je jedini način kako ćemo vidjeti da raj nastaje na Zemlji. Počnimo raditi stvari o kojima čitamo u Bibliji. Izgovarajmo bolestima u Isusovo ime i svjedočimo ozdravljenjima. Nikada nećemo znati, osim ako ne pokušamo!

VIDI OVO: Kako moliti kada vam nije do toga?

Zapamtite, vi ste cijev

Cijev je ono kroz što voda teče. Cijevi su samo učinkovite za prijenos vode samo ako su spojene na izvor, odakle voda teče. Naši duhovni životi su isti. Mi smo cijevi Božje moći i prisutnosti. Dok se povezujemo s Njime kao s našim izvorom, Njegov život teći će kroz nas i napajati.

Cijev nije izvor života, voda jest. Vjernik nije izvor života, moć uskrsnulog Isusa Krista jest. Oboje teku na sličan način.

VIDI OVO: Kako moliti u jedinstvu s Duhom Svetim?

Što ćete učiniti?

Možda vaše molitve nisu ”upalile” u prošlosti, ali sada kada znate ova tri ključa izazivam vas da ponovno pokušate!

Rezultati ovise o Bogu. Naša je odgovornost da jednostavno molimo poput Isusa, da nastavljamo riskirati i da budemo vodiči, kako bi Njegova moć uskrsnuća tekla kroz nas!

Autorica: Sarah Crockett; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Godtv.com

NAJNOVIJE!