molitva đavolski napadi
Foto: People photo created by jcomp - www.freepik.com

Ako je Isus, Sin Božji, trebao moliti da bi našao snagu, što to treba značiti za nas? Kako se molitvom možete suprotstaviti đavolskim napadima’

Kao kršćani uključeni smo u duhovne bitke kad osobni Sotonini poslanici ratuju protiv naših duša. Iako se moramo dnevno boriti s tim nevidljivim silama, Bog nam je priskrbio duhovnu bojnu opremu – štit vjere, kacigu spasenja, oklop pravednosti, itd.

“Obucite se u bojnu opremu Božju da se mognete suprotstaviti đavolskim napadima! Jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv Poglavarstava, protiv Vlasti, protiv Vrhovnikâ ovoga mračnog svijeta: protiv zlih duhova koji borave u nebeskim prostorima” (Ef 6,11-12).

Kao dodatak opisu naše bojne opreme, apostol Pavao nam daje važne upute: “Molite u jedinstvu s Duhom u svakoj prigodi, i k tome bdijte sa svom ustrajnošću i svakovrsnom molitvom za sve svete” (Ef 6,18).

VIDI OVO: Tri molitve protiv Sotone – za zaštitu od Neprijatelja

Pogledajte opseg ovog poticaja: “u svakoj prigodi … sa svakovrsnom prošnjom i molitvom … molite uvijek.” Ova potreba za neprestanom molitvom vjerojatno je najzanemareniji vid duhovnog vojevanja.

Upravo kao što je Bog obećao da će se boriti s Izraelovom vojskom protiv njegovih i svojih neprijatelja, tako obećava podržavati naš cilj dok dnevno tražimo njegovu snagu. Bez obzira kakvi su sotonski izumi postrojeni protiv nas, ništa se ne može nositi sa strahovitom silom Boga koji odgovara na naš poziv u pomoć u vrijeme bitke.

Kad ste sljedeći put usred duhovne krize, razmotrite što je Isus učinio one noći kad je bio uhićen: “Tada Isus dođe s učenicima u zaselak koji se zove Getsemani, te im reče: ‘Sjedite tu dok ja odem onamo i pomolim se'” (Mt 26,36).

Ako je Isus, Sin Božji, trebao moliti da bi našao snagu, što to treba značiti za nas? U getsemanijskom vrtu Isus je upozorio svoje učenike, kao što i nas danas upozorava, da ne budu lijeni i da ne zanemare moliti. “Bdijte i molite da ne padnete u napast! Duh je spreman, ali je tijelo slabo” (Mt 26,41).

Autor: Jim Cymbala