Kako je nastala pjesma ”Odlučio sam slijediti Krista”? Ova istinita priča će vas oduševiti!

Svi ste čuli i vjerojatno pjevali poznatu kršćansku pjesmu ”Odlučio sam slijediti Krista”, no znate li kako je nastala? Ova istinita priča će vas oduševiti!

Postoji istinita priča o jednoj obitelji u jednom malom selu u Indiji. Ta obitelj je došla ka spasonosnoj vjeri u Isusa Krista.

Kad su seljani to čuli, gnjevni su se okupili i izgurali ih na javni trg. Ucijenili su ih, ako se ne odreknu svoje vjere u Krista, zasigurno će svi umrijeti.

Čovjek nije znao što bi odgovorio, osim da im citira riječi pjesme koju je komponirao kada je predao svoj život Kristu. Te riječi su bile:

„Odlučio sam slijediti Krista…
Nema povratka…“

Nakon toga, njegova su djeca stravično ubijena. Zatim je dobio još jednu priliku, sa životom svoje žene na kocki. Ipak, nastavio je pjevati:

„I da nitko neće, ipak ću ga slijediti…
Nema povratka…“

Nakon njezine tragične smrti, dana mu je konačna prilika da spasi samoga sebe. Unatoč tome, nastavio je pjevati:

„Križ preda mnom, svijet iza mene…
Nema povratka…“

„Stavite to dakle u srca svoja: nemojte unaprijed smišljati što ćete odgovoriti! Ta ja ću vam dati usta i mudrost kojoj se neće moći usprotiviti niti suprotstaviti nijedan vaš protivnik. A predavat će vas i roditelji i braća i rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti. I svi će vas mrziti zbog imena mojega. Ali vam ni vlas s glave neće propasti. Svojom ćete postojanošću steći duše svoje“ (Luka 21,14-19).

PROČITAJTE: Svojom ćete se postojanošću spasiti

„Ništa se ne boj onoga što ti je trpjeti! Evo, neke će od vas đavao baciti u tamnicu da budete iskušani; i imat ćete nevolju deset dana. Budi vjeran do smrti, i dat ću ti vijenac života. Tko ima uho, neka čuje što Duh govori crkvama! Onomu koji pobjeđuje neće nauditi druga smrt“ (Otkrivenje 2,10-11).

Iako su tog dana on i njegova obitelj ubijeni, dogodilo se čudo. Posijano je sjeme u srce poglavara tog sela, i nakon nekog vremena okupio je seljane na isti onaj trg i javno se odrekao svoje prijašnje vjere i objavio da je svoj život predao Isusu Kristu. Ubrzo se evanđelje proširilo na cijelu regiju i svi su slavili Boga, jer su vidjeli pravu vjeru i spoznali istinski Božji karakter zbog obitelji koja je vjerovala i žrtvovala svoje živote.

„Življenje vaše među poganima neka bude dobro, da u onome u čemu vas ogovaraju kao zločince, pošto promotre vaša dobra djela, proslave Boga u dan pohođenja“ (1. Petrova 2,12).

Stoga, dragi naši, nemojte se obeshrabriti, znajte da ništa nije bez razloga. Božja Riječ se nikad ne vraća prazna.

„Jer kao što kiša i snijeg padaju s neba i onamo se ne vraćaju, nego natapaju zemlju i daju da ona rodi i da iz nje nikne kako bi dala sjeme sijaču i kruha za jelo, tako će biti s mojom riječju kad izađe iz usta mojih: neće se k meni vratiti prazna nego će izvršiti ono što sam htio i uspjeti u onome zbog čega je poslah“ (Izaija 55,10-11).

Izvor: Biblijaiznanost.net

NAJNOVIJE!