Kako nikad ne izgubiti nadu?
Foto: Unsplash

Vjernik nikad ne smije izgubiti nadu, jer Bog je stalno prisutan u njegovom životu i brine se za duhovne i materijalne potrebe.

Kada vam u životu sve dobro ide, lako je imati nadu. Ali kada vam ovaj pali svijet unese probleme u život, može se javiti osjećaj beznađa.

Srećom, nada koju Bog nudi puno je više od osjećaja: to je stvarnost Njegove prisutnosti s vama. Tu nadu možete doživjeti u bilo kojoj situaciji: ako vam se zdravlje naruši, izgubite posao, brak vam se raspadne ili vas zadesi neka druga tragedija.

Kako nikad ne izgubiti nadu?

Kad vam se nešto loše dogodi u životu, nemojte reagirati prepirkom s Bogom ili buntom protiv Njega. Umjesto toga, vjerujte Bogu da će iskoristiti sve okolnosti – uključujući i one loše – da bi ostvario Njegov plan za vaš život. Bog je savršen, tako da ne može pogriješiti, a sve što dopusti je za dobru svrhu. Ako je dopustio da vam se dogodi nešto teško, postoji razlog.

Učite iz svojih borbi

Bog dopušta da iskusite izazovne okolnosti kako biste mogli naučiti voljeti i vjerovati Mu na dublji način. On razvija vaš karakter da postanete poput Isusa.

Imajte na umu da Boga više zanima vaša svetost nego vaša privremena sreća, jer će vam svetost pomoći da naučite odabrati što je najbolje za vas. Zamolite Boga da vam pomogne da vidite svoje borbe iz Njegove perspektive. Neka vas vaše borbe nauče onome što Bog želi da učite od njih. Dok se bavite poteškoćama u svom životu, budite usredotočeni na ono što je najvažnije – vječne vrijednosti – kako biste mogli rasti u posvećenju u tom procesu.

Oduprite se iskušenjima
Foto: Unsplash

Oduprite se iskušenjima

Ne okrećite se grešnom ponašanju kako biste pokušali izbjeći bol u teškim okolnostima koje proživljavate. Tako ćete samo pogoršati svoju bol. Umjesto toga, molite za snagu koja vam je potrebna da se oduprete iskušenju. Kažite svoje osjećaje Bogu. Bog će vam odgovoriti pružajući vam utjehu koju ne možete pronaći ni iz jednog drugog izvora.

Tražite ono što Bog želi za vas

Nemojte griješiti misleći da Boga ne zanima vaš život – ako vam ne da ono što ste od Njega tražili. Shvatite da vas Bog toliko voli da vam daje ono što vam treba, čak i kad to nije ono što želite.

Imajte na umu da, zbog vaše ograničene životne perspektive u usporedbi s Božjom neograničenom perspektivom, ponekad tražite Boga nešto što se čini dobrim, ali zapravo vam može naštetiti. Pouzdajte se u činjenicu da Bog zna što trebate da biste imali dobar život. Molite Ga da vaše želje uskladi s Njegovom voljom.

Ne dopustite strahu da nadvlada

Bez obzira s kojom ćete se situacijom suočiti, ne bojte se, jer Bog će uvijek biti s vama i imati na umu vaše potrebe jer vas voli. Kad god vas osjećaji straha preplave, obratite se Bogu za pomoć koja vam je potrebna kako biste ih savladali.

Kad god osjetite da vas Bog poziva da radite nešto što zahtijeva rizik, krenite naprijed bez straha, jer će vas On osnažiti da činite sve na što vas pozove.

Imajte nebo na umu

Sjetite se svega što vas čeka na nebu na kraju vašeg života ovdje na zemlji. Neka vas iščekivanje predivnih stvari na nebu motivira da izdržite svoje trenutne nevolje s nadom.

Ne odustajte

Kad god se gasi osjećaj nade, zamolite Boga da je obnovi kako biste i dalje mogli vjerno rješavati teške situacije koje vas snađu. Sve što s vjerom zamolite, primit ćete!

PROČITAJTE JOŠ: