Kako opustiti mozak

Rumunjski neurokirurg Vlad Ciurea savjetuje kako da stimulirate i opustite mozak:

“Kao neurokirurg često vidim patnje na licima svojih pacijenata. Neurokirurške intervencije plaše ih više od samih problema. I to je normalno. Mozak nije organ koji možemo kontrolirati. Možda ne znate, ali mozgu je također potreban odmor i pažnja”, tvrdi on.

Za vrijeme blagdana ili odmora, u iskušenju smo da sebi dozvolimo previše: jedemo previše, pijemo previše, sjedimo za računalom do kasno noću, pušimo mnogo, zloupotrebljavamo kavu…

“Mozak nikad ne spava, ali postoji neki način da ga odmorite i stimulirate. Da, mozgu su potrebi pozitivni poticaji,” objašnjava ovaj neurokirurg i profesor.

VIDI OVO: 5 savjeta kako sačuvati zdravlje svog mozga

Vlad preporučuje spavanje bez mobitela u blizini. Ujutro biste trebali prvo pogledati u nebo ili jednostavno uživati u pogledu kroz prozor kako biste stimulirali svoje vizualne centre. Njegova preporuka je i da slušate glazbu koja vam podiže raspoloženje i da popijete vodu odmah, čim se probudite.

Jedite umjereno, jer želudac preopterećuje mozak. Ispijanje crvenog vina se također preporučuje jer pomaže pri čišćenju kapilarnih vena u mozgu, ali ne smete napadati jer alkohol napada živčane stanice.

VIDI OVO: 12 namirnica koje neobično utječu na vaš mozak

Smanjite gledanje televizije.

Zlatno pravilo za odmoran mozak po Vladu Ciureu je tišina! On savjetuje da odvojite vrijeme za uživanje u tišini, da biste sredili svoje misli.

Svaki dan priuštite sebi radost, jer radost je prava hrana za mozak!

Radujte se uvijek u Gospodinu! Da ponovimradujte se!” (Filipljanima 4,4)