4 načina kako možeš prenijeti blagoslov na drugoga

Blagoslovi se mogu prenijeti s jedne osobe na drugu na četiri primarna načina. Evo koja!

1. Potvrđivanjem dodirom, zagrljajem, poljupcem i drugim oblicima intimne prisnosti. Ovo donosi plod sigurnosti.

2. Potvrđivanjem pozitivnim riječima. Tako i jezik: malen je ud, a velikim se može ponositi. Evo: kolicna vatra koliku šumu zapali! I jezik je vatra, svijet neprada jezik je među našim udovima, kalja cijelo tijelo te, zapaljen od pakla, zapaljuje kotač života. Doista, sav rod zvijeri i ptica, gmazova i morskih životinja dadse se ukrotitim, i rod ih je ljudski ukrotio, a jezik – zlo nemirno, pun otrova smrtonosnog – nitko od ljudi ne može ukrotiti. (Jak 3,5-8)

VIDI OVO: Najsnažnije riječi blagoslova koje možete izgovoriti nekoj osobi

3. Potvrđivanjem putem izražavanja visoke vrijednosti. Abraham je položio ruke na Izaka, Izak na Jakova, Izrael na svojih dvanaest sinova, Mojsije na Jošuu, i konačno Isus je svojim učenicima predao proročanstvo visokog značaja i vrijednosti.

Jedinstvenost njihova poziva zajedno s naklonošću i blagoslovom oca (tjelesnog ili duhovnog) stvorila je osjećaj vrijednosti kod primatelja. Marija je bila potvrđena od Gabriela, itd.

4. Potvrđivanjem posebne budućnosti. Zajedno s potvrđivanjem visoke vrijednosti ili poštovanja dolaze i riječi blagoslova da je budućnost posebna, da imaju sudbinu koja se treba ispuniti. Ovo pribavlja svrhu koja oslobađa kreativno i odvažno vladanje, koje je vrlo potrebno u Kristovu tijelu.

Autor: Stan DeKoven