NaslovnicaŽivotKako preživjeti još jedan težak dan?

Kako preživjeti još jedan težak dan?

Od jutra ste tjeskobni jer brine vas kako ćete preživjeti još jedan težak dan? Donosimo vam 3 prijedloga kako da uspijete.

Svaki dan je poseban i drugačiji. I nikad ne znamo što nam sutra donosi. To samo Bog zna! Mnogi se zbog toga jako opterećuju.

Možda i vi živite u stalnoj tjeskobi, sumnjajući u svoju sposobnost kako ćete se nositi ako stvari pođu po zlu. Dobro znate da to nije dobro. Zato nam je uvijek potreban On! Očajnički trebamo Boga svaki dan. Pa čak i u danima koji budu lakši, potrebna nam je Božja milost da izdržimo.

Kako preživjeti težak dan?

Možemo pripremiti svoje srce i um za teške dane. Svakodnevno čitanje Biblije, molitva i učenje napamet stihova iz Biblije, važna su ulaganja koja nas postupno mijenjaju. Poput psalmiste, i mi možemo pohraniti Božju Riječ u svoje srce da se ne prepustimo iskušenju (Psalam 119, 11).

VIDI OVO: Kako pobijediti iskušenje? Evo nekoliko korisnih savjeta

Svakog dana svog života primamo više milosti nego što bismo je ikada mogli shvatiti ili zaslužiti. Zato je važno svakodnevno održavati zajedništvo s Njim.

1. Tražite Boga svaki dan

Svatko ima različitu rutinu koja mu najbolje odgovara za čitanje Biblije i molitvu. Gledajte da te dvije stvari nikad ne propustite u danu. Započnite i završite dan s Bogom.

Dok čitate Njegovu Riječ, molite Ga da vam govori kroz Nju i poučava vas. Tražite da Božji Duh osvijetli vaše srce i ukaže vam gdje se trebate mijenjati. Također, pronađite stihove koji će vas ohrabriti. Božja Riječ ih je prepuna!

1. Tražite Boga svaki dan
Foto: Pexels

2. Budite zahvalni na Njegovoj milosti

Sama suština milosti je da je ne zaslužujemo. Da nije bilo Isusa, sve što bismo primili iz Božje ruke bio bi gnjev i srdžba. (Rimljanima 2, 8)

VIDI OVO: Što znači da je Isus “žrtva pomirnica”?

Bez obzira na nevolje koje trpimo u ovom životu, sve je to ništa u odnosu na ono što zaslužujemo. Sjetimo se toga i slavimo Boga što nam je dao novi život u Kristu, ali i obilne zemaljske blagoslove. Kad god možete pronaći trag Božjeg milosrđa, radujte se i hvalite Ga.

3. Ne brinite se za sutra: živite danas

Ne trebaju nam zalihe Božje milosti za sutra. Taj se dan još nije dogodio i uzalud je lupati glavom o zid što bi sutra moglo dogoditi.

Bog se uvijek brinuo za svoj narod. Sunce izlazi da nam daje toplinu, svjetlost i život. Kiša natapa zemlju da daje plodove. Kad su Izraelci lutali pustinjom, Bog je dao hranu s neba kako bi ih držao na životu. Sada je naš svakodnevni kruh sam Isus – i on je dovoljan za svaki (težak) dan.