Kako preživjeti još jedan težak dan?

Kako preživjeti još jedan težak dan?
Foto: Pexels

Ne brinite se za sutra, jer sutra pripada Bogu. Danas živite s Njim i On će vas provesti kroz sve.

Svaki dan je poseban i drugačiji. I nikad ne znamo što nam sutra donosi. To samo Bog zna! Mnogi se zbog toga jako opterećuju.

Možda i vi živite u stalnoj tjeskobi, sumnjajući u svoju sposobnost kako ćete se nositi ako stvari pođu po zlu. Dobro znate da to nije dobro! Zato nam je uvijek potreban On! Očajnički trebamo Boga svaki dan. Pa čak i u danima koji budu lakši, potrebna nam je Božja milost da izdržimo.

Možemo pripremiti svoje srce i um za teške dane. Svakodnevno čitanje Biblije, molitva i učenje napamet stihova iz Biblije, važna su ulaganja koja nas postupno mijenjaju. Poput psalmiste, i mi možemo pohraniti Božju Riječ u svoje srce da se ne prepustimo iskušenju (Psalam 119, 11).

VIDI OVO: Bog ispunjava naš život kušnjama

Svakog dana svog života primamo više milosti nego što bismo je ikada mogli shvatiti ili zaslužiti. Zato je važno svakodnevno održavati zajedništvo s Njim.

Tražite Boga svaki dan

Svatko ima različitu rutinu koja mu najbolje odgovara za čitanje Biblije i molitvu. Gledajte da te dvije stvari nikad ne propustite u danu. Započnite i završite dan s Bogom.

Dok čitate Njegovu Riječ, molite Ga da vam govori kroz Nju i poučava vas. Tražite da Njegov Duh osvijetli vaše srce i ukaže vam gdje se trebate mijenjati. Također, pronađite stihove koji će vas ohrabriti. Božja Riječ ih je prepuna!

Budite zahvalni na Njegovoj milosti

Sama suština milosti je da je ne zaslužujemo. Da nije bilo Isusa, sve što bismo primili iz Božje ruke bio bi gnjev i srdžba. (Rimljanima 2, 8)

VIDI OVO: Gospodine, ponekad je teško kročiti kroz život

Bez obzira na nevolje koje trpimo u ovom životu, sve je to ništa u odnosu na ono što zaslužujemo. Sjetimo se toga i slavimo Boga što nam je dao novi život u Kristu, ali i obilne zemaljske blagoslove. Kad god možete pronaći trag Božjeg milosrđa, radujte se i hvalite Ga.

Ne brinite se za sutra: živite danas

Ne trebaju nam zalihe Božje milosti za sutra. Taj se dan još nije dogodio, a njegove su želje još uvijek nerođene.

Bog se uvijek brinuo za svoj narod. Sunce izlazi da nam daje toplinu, svjetlost i život. Kiša natapa zemlju da daje plodove. Kad su Izraelci lutali pustinjom, Bog je dao hranu s neba kako bi ih držao na životu. Sada je naš svakodnevni kruh sam Isus – i on je dovoljan za svaki (težak) dan.