Kako se nositi s kušnjom
Foto: Unsplash

Isus nam je pokazao kako se nositi s kušnjom. I On je stajao na zemlji na kojoj i mi možemo stajati. Što trebamo činiti?

Ponekad sam zaista iznenađen svim stvarima kojima ispunjavamo svoj um. Na primjer, neki ljudi znaju imena svakog lika u Star Wars filmovima zajedno sa svim prevratima u radnji. Drugi, čini se, znaju rezultate svake profesionalne bejzbol utakmice odigrane u prošla četiri desetljeća. 

Za mene, ja sam zapamtio stihove pjesama koje sam čuo prije nekoliko godina, uključujući i pjesmu crtića Kremenko. Ne znam kada sam ih svjesno naučio, ali ih znam. 

Imamo razne vrste podataka koji plutaju u našim umovima, no znamo li Riječ Božju? Znamo li koji se citat bavi određenim pitanjem i što Biblija kaže o određenim temama? 

U svoj našoj snazi, mi nemamo moć oduprijeti se iskušenju. Zbog toga trebamo izdvojiti vremena i zapamtiti Riječ Božju. 

VIDI OVO: 3 istine koje trebate izgovoriti svojoj kušnji

Kada je Isus postio 40 dana i noći u pustinji, došao je đavao i rekao Mu: „Ako si Sin Božji, reci da ovo kamenje postane kruhom.“ (Matej 4,3). 

Da, Isus je imao moć to učiniti. Nema sumnje da je bio gladan – gladan do točke izgladnjivanja. 

No Svojim odgovorom nam je Isus dao primjer koji trebamo slijediti. Pokazao nam je kako se nositi s kušnjom. I On je stajao na zemlji na kojoj i mi možemo stajati. 

Isus je rekao: „Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.“ (redak 4). 

Borio se s kušnjom Riječju Božjom. 

Dobro je nositi sa sobom Bibliju, naravno, no najbolje mjesto na kojem možete nositi Riječ Božju je vaše srce. Zapamtite ju da ju možete prizvati u um kada kušnja zakuca na vaša vrata. A zaista, kušnja će doći. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org