NaslovnicaŽivotKako usmjeriti svoj um na prave stvari?

Kako usmjeriti svoj um na prave stvari?

Kako usmjeriti um na prave stvari kako biste mogli iskusiti slobodu? Ovo su tri stvari koje možete učiniti!

Prava sloboda dolazi kada usredotočite svoj um na Božju istinu. No, kako usmjeriti um na prave stvari kako biste mogli iskusiti slobodu? Ovo su tri stvari koje možete učiniti, a koje će donijeti najveću razliku u upravljanju vašim umom. 

Prvo, mislite na Isusa. U Hebrejima 12,3 piše: „Doista pomno promotrite njega, koji podnese toliko protivljenje grešnika protiv sebe, da – premoreni – ne klonete duhom“.

Što vam daje snagu da nastavite dalje? Mislite na Isusa. Usmjerite se na ono što Biblija govori o Njemu i o primjeru koji nam je pružio kako bi znali kako živjeti život koji je Bogu ugodan.  

Drugo, mislite na druge. „I pazimo jedni na druge da se potičemo na ljubav i dobra djela“ (Hebrejima 10,24).

Većina ljudi po svijetu prvo misle samo na sebe. Svatko tko više misli o drugima, nego o sebi, će zasjati. Kada odaberete misliti o tome što drugi trebaju i kako im pomoći, shvatit ćete da je teško pustiti da vas vlastiti problemi potište. 

Treće, razmišljajte o vječnosti. U Kološanima 3,2 piše: „Za onim gore težite, ne za zemaljskim!“.

Stvari za koje ste danas zabrinuti vjerojatno neće biti važne za pet godina, a još manje u vječnosti. Sve je stavljeno u perspektivu kada razmišljate o životu u svijetlu vječnosti. 

U kakvoj god da ste situaciji danas, stanite i razmislite o onome o čemu razmišljate. Tada se odlučite usredotočiti na Isusa, na druge ljude i na vaš dom u vječnosti. Tako ćete maknuti fokus sa sebe, kako je Bog i htio da živite. I vaš će život biti preobražen. 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com

PROČITAJTE JOŠ: