Kako vam Bog može pomoći da pobijedite ljubomoru?

Zavist nam oduzima radost, sreću i zadovoljstvo. Nemoguće je biti vedar i zadovoljan dok je u srcu ljubomora.

Vidio sam mnoge živote pune gorčine, okrutnosti, razočaranja, zbrke, čak i tjelesne slabosti, a sve kao jednostavnu posljedicu ljubomore. Ljubomora smanjuje učinak čovjekova rada i uzrokuje sve vrste tjelesnih smetnji zbog živčane napetosti koju izaziva.

Zavist izdvaja čovjeka iz zajednice s Bogom. On više ne može ući u zajednicu s Bogom dok mu je zavist u srcu. Ako niste kršćanin i svoj život i srce niste predali Kristu, onda je zavist jedan od vanjskih znakova onoga osnovnog grijeha koji vas odvaja od Boga.

Morate se najprije pokajati zbog grijeha i primiti Krista kao Spasitelja da biste dobili novu narav i pobijedili zavist. Ako ste pak kršćanin, a u svom srcu nosite zavist, onda to znači da ste izvan zajednic s Kristom i da nemate radosti, ne poznajete tajnu pobjedonosnog života.

Budući da Bog mrzi i osuđuje zavist, on vas ne može blagosloviti dok je zavist u vama. Shakspeare je bio jako blizu toj istini kada je rekao: ”Krvnička sjekira nema ni polovicu tvoje oštrine, o zavisti!” Zavist nagriza čovjeku duši i ostavlja ga na pustom otoku sebičnosti. Ni jedan grijeh nije tako razoran u kemiji duha kao zavist. Ni jedan ne može tako brzo uništiti svetu zajednicu Boga i čovjeka kao zavist.

Autor: Billy Graham

NAJNOVIJE!