3 načina kako vas đavao želi udaljiti od Krista

Đavao nas na različite načine želi kršćane udaljiti od Krista, a u ovom tekstu njegove prijevarne taktike putem kojih to čini.

Kršćani se svaki dan nalaze u duhovnoj borbi, a Neprijatelj ljudske duše više od ičega nastoji maknuti naš pogled s Krista i onoga što je On učinio za nas.

Patrick Mabilog na portalu Christian Today piše o tri stvori kojima se đavao koristi da nas udalji od Krista.

Velike kušnje i nevolje

U Knjizi o Jobu vidimo priču o duhovnoj borbi. Prevarant, Sotona, se usmjerio na pobožnog čovjeka Joba kako bi ga uspio udaljiti od Boga. Kako je to činio? Kroz velike kušnje i patnju.

Ponekad nam đavao u život donose bol, kroz neki težak zadatak na poslu, probleme u odnosima, bolesti ili gubitke. Sve te stvari nas mogu udaljiti od Evanđelja. No trebamo imati na umu da su sve ovo trenutne nevolje te da će nam Bog u pravo vrijeme dati izbavljenje.

VIDI OVO: 3 glavne skupine iskušenja s kojima nas đavao napada

Izobilje

Nevolje i gubici su veliki izazov, no i izobilje također. Kada stvari idu svojim tijekom i osjećamo se ugodno, može se dogoditi da zaboravimo na Boga.

Zato nas Pavao u 1. Timoteju 6,10 podsjeća: “Zaista, korijen svih zala jest srebroljublje; njemu odani, mnogi odlutaše od vjere i sami sebe isprobadaše mukama mnogima.” Obilje novca, bogatstvo, vrijeme i udobnost može maknuti naš fokus s križa koji nas podsjeća da je Bog izvor svih stvari te da On zaslužuje primiti slavu kada uživamo u istima.

Krivnja i sramota

Jedan od najdražih sotonskih oružja je samoosuda. Želi da mislimo da ne zaslužujemo doći Bogu zbog onoga što smo učinili ili činimo. No Jakov 4,8 nas podsjeća: ‘’Približite se Bogu, i on će se približiti vama…’’

Nema osude onima koji su u Kristu kojemu možemo doći slobodno, bez obzira kakvi smo i što činili.