NaslovnicaDuhovnostKako vjerovati Bogu ako se osjećate kao da vas je iznevjerio?

Kako vjerovati Bogu ako se osjećate kao da vas je iznevjerio?

Jeste li se razočarali u život? Osjećate se kao da vas je Bog iznevjerio? Donosimo tri stvari koje možemo učiniti kako bismo ponovno izgradili svoje povjerenje u Boga.

Što činimo kada nam je vjera poljuljana, kada osjećamo kao da nas je Bog mimoišao i iznevjerio? Kako ponovno pronaći svoje uporište na čvrstom tlu i vratiti svoje povjerenje u Boga koji kaže da nas voli, ali ne uslišava naše molitve na način na koji mislimo da bi trebao? Kako naučiti vjerovati Bogu kada On dopušta bol i patnju u naše živote?

1. Otkrijte Bogu svoje osjećaje

Od šeste ure nasta tama po svoj zemlji – do ure devete. O devetoj uri povika Isus iza glasa: “Eli, Eli, lema sabahtani?” To će reći: “Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?” (Matej 27, 45-46)

Ne vjerujem da postoji bilo koja okolnost koju bismo mogli doživjeti, a koja je tako mračna i izazovna kao ono kroz što je Isus prošao. Bio je lažno optužen, izdan i napušten od svojih prijatelja, pretučen do neprepoznatljivosti i razapet na križ – sve po volji i unaprijed određenom planu Njegovog Oca. Isus je bio u potpunosti Bog i znao je o čemu se radi u ovom iskustvu; On mu se dragovoljno predao kako bi cijelo čovječanstvo imalo priliku da se spasi. Ali ne dopustite da ta činjenica umanji stvarnost koju je On iskusio, jer je On također bio u potpunosti čovjek. Osjećao je istu nesnošljivu fizičku bol koju mi možemo osjećati, a imao je i osjećaj da ga je Bog napustio i ostavio dok je težina grijeha svijeta bila položena na njegova ramena.

Bog se može nositi s našim emocijama. Isus razumije kako se osjećamo. Bog nije bezlično božanstvo koje nije dirnuto našom nevoljom. On želi da dođemo k Njemu i može se nositi s našom iskrenošću.

PROČITAJTE: Zašto Bog dopušta da Njegova djeca pate?

“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim. Uistinu, jaram je moj sladak i breme moje lako.” (Matej 11, 28-30)

2. Razmišljajte o Božjem karakteru i prirodi

Popularan citat kaže: “Kada ne možete vidjeti Božju ruku, vjerujte Njegovom srcu.” Drugim riječima, ponekad Bog dopušta stvari koje jednostavno ne možemo shvatiti. Iz našeg ljudskog razumijevanja, nije logično dopustiti patnju ako imate sposobnost spriječiti je. Ali to je samo to – ljudsko razumijevanje. Kada Božje akcije nisu u skladu s onim što mislimo da je ispravno ili dobro, moramo se vratiti onome što znamo o Njegovom karakteru i prirodi.

Bog je pravedan- ne može pogriješiti.

Bog je dobar – ne može činiti zlo.

Bog je suveren – On vidi kraj od početka i On vlada nad svime.

Bog je suosjećajan – uvijek ga gane naša patnja.

Bog je milostiv – sjeća se da smo mi od praha.

Bog je mudar – On djeluje iz perspektive koja nadilazi našu ljudskost.

3. Budite zahvalni u svim okolnostima

Ako smo se u životu susreli s gorkim razočarenjima u kojima smo počeli preispitivati ​​Božju dobrotu, tada je zahvaljivanje Bogu posljednja stvar koju želimo učiniti. Međutim, postoje dobri razlozi da i dalje obožavate Boga čak i kada vam se ne da. Kada štujemo Boga, to nam pomaže da skrenemo pogled s vlastite situacije na Boga.

PROČITAJTE: Molitva zahvale: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Kada izgovaramo riječi zahvalnosti, potvrđujemo Božju istinu i snagu te usvajamo istine iz Biblije.

Jer smokvino drvo neće više cvasti niti će na lozi biti ploda, maslina će uskratiti rod, polja neće donijeti hrane, ovaca će nestati iz tora, u oborima neće biti ni goveda. Ali ja ću se radovati u Jahvi i kliktat ću u Bogu, svojem Spasitelju. Jahve, moj Gospod, moja je snaga, on mi daje noge poput košutinih i vodi me na visine. Zborovođi. Na žičanim glazbalima. (Habakuk 3, 17-19)

Svjesno odabiranje zahvalnosti i slavljenja Boga u svim okolnostima ima učinak jačanja naše vjere.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare