Kakva god da je vaša situacija, poslušajte ovaj Petrov poticaj

„Pišem vam ukratko, po Silvanu, koga smatram bratom vjernim, da vas ohrabrim i posvjedočim kako je ovo istinska milost Božja. Nje se držite!“ (1. Petrova 5, 12) 

Kakva god da je vaša situacija, Petrov poticaj odnosi se na sve nas: stojmo čvrsto u istinskoj Božjoj milosti!

Novi zavjet sadrži velik broj poslanica. Većinu ih je napisao apostol Pavao. Ali neke su napisali i drugi apostoli. 

Iako se poslanice uglavnom čitaju od početka do kraja, započinjemo s posljednjih nekoliko stihova. Ovdje apostol Petar objašnjava svoj cilj pisanja: želi poticati svoje čitatelje i poučavati ih o istinskoj Božjoj milosti u kojoj bi trebali biti čvrsti i nepokolebljivi.

Ova je poruka bila korisna za Petrove čitatelje, jer su se suočavali s teškim razdobljima. Zbog vjere u Isusa imali su velikih problema u svakodnevnom životu; njihovi su ih sugrađani odbacivali pa čak i progonili. Petar ih potiče neka „čvrsto stoje“ u Božjoj milosti.

VIDI OVO: Osjećate li poticaj da nešto učinite za Boga? Slijedite Njegovo vodstvo čak i ako to znači napustiti udobnu zonu!

Možda ste i vi u sličnoj situaciji, dok se suočavate s poteškoćama i problemima ovog neizvjesnog vremena. Možda je ovo povezano s političkom situacijom u vašoj zemlji ili s Covid-19, s progonima koje trpite zbog vjere u Isusa Krista.

Kakva god da je vaša situacija, Petrov poticaj odnosi se na sve nas: stojmo čvrsto u istinskoj Božjoj milosti! U ostatku svoje poslanice Petar daje dragocjene savjete kako to možemo činiti u našem svakodnevnom životu. Čitajte zajedno s nama kako biste naučili o čemu Petar govori! 

Autorica: Gretje Commelin; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Biblword.net