Kakvu želju imaš danas? Želiš li nebeske stvari? Težiš li za spoznajom visoke nauke o vječnoj ljubavi? Tražiš li slobodu u bliskom zajedništvu s Bogom? Žudiš li spoznati visinu i dubinu tog zajedništva? Tada moraš tražiti Isusovu blizinu. Moraš spoznati Njegovu slavu i savršenstvo, moraš ga vidjeti u Njegovim djelima.

Tko poznaje Krista, prima pomazanje od Duha Svetog i Njegovom pomoći spozna sve. Krist ima ključeve od svih Božjih dvorana, nema Božje riznice koju ne bi otvorio i predao blago duši koja je uz Njega.

Govoriš li: ”O, da Krist prebiva u meni” ili ”hoće li On stalno prebivati u mom srcu”? Otvori mu vrata i On će ući u tvoju dušu. Dugo je kucao s namjerom da s tobom večera. On će večerati s tobom zato što mu otvaraš svoj dom i srce, a ti s Njim jer On ima hranu za tebe.

VIDI OVO: ”Bog će ispuniti želje tvoga srca”: Što ovo zaista znači?

Ne bi večerao s tobom da nije u tvom srcu i da mu nisi dao dom, ne bi ni ti večerao s Njim da ti On ne pruži hranu.

Otvori širom vrata svoje duše. On će doći s ljubavlju za kojom odavno čezneš. Donijet će ti radost koju tvoj klonuli duh ne bi mogao sam doseći, donijet će ti mir koji sada nemaš. On dolazi s posudama punim vina i jabuka ljubavi da te okrijepi.

Nećeš imati drugih želja osim jedne, a to je neizmjerna ljubav Božja. Samo Njemu otvori svoja vrata, istjeraj Njegove neprijatelje, daj mu ključeve svog srca i On će u tebi ostati zauvijek.

”Posluša li tko glas moj i otvori mi vrata, ući ću k njemu…” Otkrivenje 3,20

Autor: Charles Spurgeon