NaslovnicaZdravljeKardiolog otkriva: Ova biljka čuva zdravlje srca i sprječava infarkt!

Kardiolog otkriva: Ova biljka čuva zdravlje srca i sprječava infarkt!

Kardiolog Ronald Koteler otkriva da jedna biljka čuva zdravlje srca te može poslužiti kao preventiva od pojave infarkta.

Nedavno istraživanje je dokazalo pozitivan utjecaj nekih biljaka na rad srca. Jedna posebno pomažu u očuvanju pravilnog rada srca. Snaga ove biljke je nevjerojatna.

Ljekovite biljke se koriste kao tradicionalno sredstvo za liječenje mnogih bolesti u raznim dijelovima sveta.

Kardiolog Ronald Koteler se slaže da su biljke ponekad bolje rešenje od lijekova. Naglašava da bi ovu namirnicu trebali konzumirati i zdravi ljudi kao preventivu.

Kurkuma

Kurkuma je biljka koja se u Indiji koristi tisućama godina. Nedavno je znanost počela uvažavati sve tehnike liječenja koje se kod njih desetljećima primjenjuju.

kurkuma u toploj vodi
Foto: Pixabay

Kurkumi se u tradicionalnom sustavu medicine pripisuju brojna ljekovita svojstva, između ostalog i pravilniji rad srca.

VIDI OVO: 9 načina na koje kurkuma može promijeniti vaš život

Doktor Ronald Koterel rekao je: “Kurkuma ne može nužno spriječiti srčane bolesti, međutim, začin bi teoretski mogao spriječiti srčani udar”.
“Klinička istraživanja pokazuju da korištenje kurkume dnevno prije operacije i nastavljanje 5 dana nakon operacije može umanjiti rizik od infarkta miokarda nakon bajpasa koronarne arterije.“

Može pomoći i da se preokrenu mnogi koraci u procesu bolesti srca. Glavna prednost kurkume, kada je u pitanju bolest srca, je poboljšanje funkcije endotela, koja je obloga krvnih žila.

Biljka blagotvorno djeluje na nekoliko čimbenika za koje se zna da igraju ulogu u srčanim bolestima. Poboljšava funkciju endotela i predstavlja snažno protuupalno sredstvo i antioksidans.