Kirurg spava na poslu

Jednog kirurga u Kini su snimili kako je zaspao na poslu, ono što se krije u pozadini je vrlo dirljivo.

Mnogi liječnici i medicinsko osoblje su pretrpani poslom, te moraju raditi smjene duže od 24 sata odjednom, samo da bi ispunili potrebe ljudi, ali mi to često ne vidimo dok vršimo pritisak na njih da nam pomognu.

Dok mi ne možemo kriviti bolesnike i njihovu rodbinu, zbog vršenja pritiska na medicinsko osoblje, da bi se što prije ispunile njihove potrebe, često ne vidimo kako oni ne stignu ni jesti na vrijeme da bi spasili tuđe živote.

Jedan od takvih je kirurg dr. Luo Heng koji radi u bolnici u Anhui provinciji u Kini, a nedavno je uhvaćen kako spava na dužnosti.

Umjesto da se okome na njega, počeli su ga hvaliti na društvenim mrežama kada su saznali da je zadrijemao na podu, nakon što je obavio 5 operacija u 28 sati.

Mnogi od nas ne bi preživjeli da ne spavaju 24 sata, dok drugi ne funkcioniraju dobro nakon 16 sati. Za razliku od toga, dr. Heng redovito radi duge smjene i samo uspije brzo odspavati u međuvremenu.

kirurg spava

To je razlog zašto ga mnogi ljudi hvale nakon što se ova fotografija pojavila na internetu. Mnogi su izrazili brigu zbog njegovog zdravlja, osobito ako stalno radi ovako duge smjene.

Drugi su također zabrinuti da liječnici nisu potpuno kompetentni da se brinu o svojim pacijentima ako se nisu dobro odmorili, i da to može utjecati na njihovu sposobnost donošenja odluka.

Što vi mislite o tome?