3 primjera kada anđeli pomažu ljudima

Anđeli pomažu ljudima! Oni su Božji službenici stvoreni da provode Njegovu volju. U Bibliji je spomenuto nekoliko primjera kada su se anđeli pojavljivali pred ljudima i pomagali im u potrebama.

Za one koji su znatiželjni po pitanju kada je dozvoljeno anđelima pomoći ljudima, Leslie White je objavila tri primjera kada anđeli mogu pomoći ljudima.

1. Anđeli pomažu kada je ljudima potrebna zaštita

Anđelima je dozvoljeno da pomognu ljudima kada im je potrebna zaštita. Bog je poslao anđela da zaštiti Daniela koji je bio u lavljoj jami, a također je poslao anđela podsjetiti Izraelce na svoje prisustvo sa njima u Izlasku 23,20: “Šaljem, evo, svog anđela pred tobom da te čuva na putu i dovede te u mjesto koje sam priredio.”

anđeli mogu pomoći ljudima

2. Anđeli služe vjernicima

Dalje, Bog ponekad šalje anđele da služe vjernicima, posebno kada se radi o služenju onima koji su povrijeđeni i kojima je potrebna snaga. Kada je prorok Ilija bio uplašen i pobjegao je iz straha za svoj život u 1 Kraljevima 19, anđeo je došao pred njega da mu da hranu i vodu za njegovo putovanje natrag.

Drugi primjer je kada se Isus molio u Getsemanskom vrtu u vezi onoga što će mu se dogoditi. U Luki 22,43 piše da se pojavio anđeo s neba i osnaživalo je Isusovu odlučnost da prođe kroz kušnju koja ga je čekala. Zbog anđeoske pomoći, Isus je ostao jak suočen s iskušenjem od đavla, tijekom svojih 40 dana u pustinji.

3. Anđeli izvršavaju sud

I na kraju, Bog koristi anđele da kazni grijeh i izvrši svoj sud. Bog je uvijek bio Sudac nad svojim stvorenjem. Božja osuda opisana u Bibliji je proces, a ne samo provođenje presude i određivanje kazne.

U Knjizi Otkrivenja nalaze se detalji kako će Bog dati anđelima da izvrše Njegov sud. Jedan primjer se nalazi u Otkrivenju 12,7-9 koje kaže: “I nasta rat na nebu: Mihael i njegovi anđeli zarate se sa Zmajem. Zmaj uđe u rat i anđeli njegovi, ali ne nadvlada. I ne bijaše im više mjesta na nebu. Zbačen je Zmaj veliki, Stara zmija – imenom Đavao, Sotona, zavodnik svega svijeta. Bačen je na zemlju, a s njime su bačeni i anđeli njegovi.”

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!