Što je ključ za blagoslovljen život?

Ako želimo blagoslovljen život, ključ je u strahu od Boga i hodu Njegovim putem. Tko tako živi, uživat će Božju naklonost!

Blagoslovljen je svaki koji se boji Gospoda, koji hodi putovima njegovim! Što urade ruke tvoje, to ćeš uživati; blagoslovljen si ti i dobro ti je. (Psalam 128, 1-2)

Bog obećava da će dati svoje blagoslove onima koji se “boje Gospoda” i “hodaju njegovim putevima.”

Bojati se Gospoda znači častiti ga. Bog je dostojan našeg najvišeg poštovanja. Želi prvo mjesto u našem životu. Želi da Ga ljubimo čitavim bićem. Hodati Njegovim putevima znači slušati i izvršavati Njegovu Riječ. Bog ne želi da se ozlijedimo u ovom palom svijetu i zato nam daje svoju Riječ kao vodič.

Njegovi blagoslovi rezultat su naše poslušnosti i poštovanja prema Njemu. To je tako jednostavno. Poštivanje Boga unutarnja je odluka, a poslušnost je vanjska demonstracija. Sve što mislimo, radimo i govorimo pokazuje koliko nam je važan. Ako Ga iskreno ljubimo, željet ćemo živjeti životom koji je Njemu ugodan. Težit ćemo za posvećenjem.

Kad se bojite Gospoda i hodite Njegovim putevima, bit ćete blagoslovljeni. Vaš će život imati manje pogrešaka, više radosti i manje boli.

Kralj Salomon to potvrđuje u Propovjedniku 8,12 kada kaže: “Ja ipak znam da će biti sretni oni koji se boje Boga jer ga se boje”, a Izaija izjavljuje: “Blago pravedniku, hranit će se plodom djela svojih!” (Izaija 3, 10).

Vaše poštivanje Boga i poslušnost Njemu jamče da “što urade ruke tvoje, to ćeš uživati.”

Svi smo mi proizvod naših ograničenih iskustava i malo znamo što se nalazi u našoj budućnosti vezanoj za zemlju. Ne znamo što nas čeka na sljedećem brdu, a još manje što će se sutra dogoditi.

Ako želite imati blagoslovljen život sa što manje zastoja i neuspjeha, trebate čuti što kažu Mudre izreke 3, 5-7: “Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na njega na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze. Ne umišljaj da si mudar: boj se Jahve i kloni se zla.”

Bog ne želi da pravite glupe pogreške. Ne želi da propadnete nakon neuspjeha u vašem životu. Bog želi da uspijete. Želi da donosite mudre odluke dok god ste živi. Ljubite Njega i Njegovu Riječ više od svega i bit ćete blagoslovljeni!

PROČITAJTE JOŠ: