Koliko je uistinu Zemlja stara?

Postoje li neoborivi dokazi kako je Zemlja stara milijarde godina? Odgovor je: NE! Zašto onda knjige, časopisi, filmovi i ostali mediji propagiraju to kao činjenicu? Vjerojatno zato što je moderna znanost, koja pokušava objasniti postanak svijeta i čovjeka izbacujući Boga iz jednadžbe, postala vladajuća religija Zapada.

Svako mišljenje koje se protivi “znanstvenom” automatski je cenzurirano i stigmatizirano kao neznanstveno. Znanost ne može niti dokazati niti opovrći postojanje Boga. Ipak, ona kreće od pretpostavke da Bog ne postoji. Vrlo je važno shvatiti da krive pretpostavke dovode do krivih zaključaka.

Zapadna je civilizacija osnovana na uvjerenju da postoji vječni Bog Stvoritelj. Na tom uvjerenju rasla je moderna znanost. No, u posljednje vrijeme, znanost je zamijenila Boga kao polaznu točku s  koje se prosuđuje stvarnost. Stoga je nužno konstatirati da je znanost samo oruđe kojim promatramo i objašnjavamo fizički svijet te nikako ne može biti osnova za prosuđivanje stvarnosti.

Da bi biološka evolucija ikako mogla biti zamisliva, Zemlja mora biti stara milijarde godina. Zanimljivo je ovdje uočiti da, ako bi se pokazalo kako Zemlja nije ni približno toliko stara, cijela teorija evolucije srušila bi se poput kule od karata. Zato nije ni čudno kako su dokazi za mladu Zemlju uvelike cenzurirani.

Ako smo neprestano kroz dugi niz godina izloženi određenom uvjerenju, nebitno koliko se to uvjerenje protivi zdravom razumu, na kraju ćemo ga prihvatiti. Ljudski mozak često teško prihvaća ideje koje se protive usvojenom općeprihvaćenom obrascu razmišljanja – na tome se temelji pranje mozga.

Zbog prevelike količine informacija i ogromne razgranatosti znanosti, nemoguće je biti u toku svega što se događa i pregledati sve dokaze – stoga se oslanjamo na znanstvenike koji nam serviraju već gotove ˝činjenice˝, u nadi da nam govore istinu. No, zaslužuju li oni takvo povjerenje? Znanstvenici su stoljećima naučavali da malo kamenje pada brže od većeg, i da se Sunce i planeti vrte oko Zemlje. Bili su u krivu. Prije nego svoje povjerenje stavimo u znanost, važno je da shvatimo koliko je znanost ustvari ograničena.

Većina metoda za određivanje starosti Zemlje upućuje na to da je Zemlja znatno mlađa nego što to teorija evolucija pretpostavlja:
1.      Količina soli u oceanima
2.      Količina helija u atmosferi
3.      Slabljenje Zemljinog magnetskog polja
4.      Spiralnost galaksija
5.      Svjetska populacija
6.      Maksimalna dob kometa

Čini se da jedino radiometrijsko datiranje upućuje na veliku starost Zemlje.
Prije nego se odlučite vjerovati u neku teoriju, barem pogledajte sve dokaze.  Svako uvjerenje ima svoje posljedice, sve u što vjerujemo oblikuje naše stavove i način našeg reagiranja. Ne zaboravimo, i Hitler je bio pobornik evolucije.

NAJNOVIJE!