NaslovnicaDuhovnostSpominje li se koronavirus u biblijskim proročanstvima?

Spominje li se koronavirus u biblijskim proročanstvima?

Poznati američki pastor David Jeremiah bavio se pitanjem spominje li se koronavirus u biblijskim proročanstvima i naglasio da, koliko god da izgleda pogubno, „koronavirus nije velika stvar za Boga“.

Jeremiah je započeo svoju nedjeljnu propovijed s pitanjima: “Postoji li veza između COVID-19 i posljednjeg vremena? Živimo li u posljednjim danima prije povratka Isusa Krista? Je li sve što nam se događa u ovom trenutku znak da se svijet bliži kraju? Kako ćemo znati je li koronavirus znak?”

Isus spominje kugu kao znak posljednjeg vremena

“Isus je rekao da će u budućnosti biti znakova”, kazao je, dodavši da je Isus također rekao da nitko ne zna “dan ili trenutak” Njegovog povratka.

“Ako vam netko kaže da znaju kada se Isus vraća, možete im reći apsolutno da to nije moguće”, rekao je.

VIDI OVO: Je li koronavirus nagovještaj događaja iz Otkrivenja?

Istina je da na nekim mjestima Isus naziva ono što će se dogoditi na kraju doba kao “kugu” (Luka 21,11).

”Jaki potresi bit će posvuda, bit će glad i kuga. Strahote i veliki znači pojavit će se na nebu.”

“To je prilično dobar opis onoga što se događa trenutno”, rekao je Jeremiah.

“Isus je rekao da će se taj problem pojaviti kao “porođajna bol”, nastavio je. ”To znači da će se povećavati učestalost i intenzitet u vremenu koje vodi do Njegovog povratka. Znači da bismo, kako se bliži kraj, trebali očekivati ​​da će se epidemije zaraznih bolesti češće pojavljivati, utjecati na više ljudi i biti smrtonosnije. Time prijeti koronavirus.”

Globalno postoji više od pola milijuna dijagnosticiranih slučajeva COVID-19, prema podacima Sveučilišta Johns Hopkins. Oko 23.000 umrlo je širom svijeta, a preko 112.900 se oporavilo.

Koronavirus je podsjetnik na stvari koje prelako zaboravljamo

Koronavirus “vjerojatno” nije problem koji je Isus spominjao, pojasnio je Jeremiah, jer se “ne može savršeno kvalificirati kao proročki znak.”

“Ne bih mogao ovdje stajati i reći vam i imam povjerenja da kažem da je ovo ispunjenje broja tri na Isusovom popisu Mateja 24”, rekao je. “Ali to je sigurno slika, zar ne? To nas zasigurno podsjeća da takvi znakovi postoje i takve će se stvari događati.”

Međutim, dodao je da virus nije: “toliko znak budućnosti, nego znak današnjeg vremena. Podsjetnik na stvari koje prelako zaboravljamo.”

Koronavirus nas uči ranjivosti; vjerodostojnost Biblije, životnoj neizvjesnosti, oskudici nade, i konačno, Isusovoj dostatnosti.

VIDI OVO: Je li koronavirus znak kraja svijeta?

Isusova milost nam treba biti dovoljna

„U ovim izazovnim danima ne možemo zaboraviti ono što nam je Isus rekao u 2. Korinćanima 12, 9 da nam je Njegova milost dovoljna. To ćete saznati ovih dana, ako to već niste saznali. Dostatnost, odnosno dovoljnost Isusa Krista za one koji su se pouzdali u Njega bit će vidljiva svuda.”

Zaključio je: “Koliko su nesigurni i koliko dragocjeni naši dani? Nadam se da ćemo svi upotrijebiti dio potrebnog mirnog vremena za razmišljanje o svojim životima i zahvaliti se na Božjoj milosti.”

Jeremiah je također naglasio važnost kontrole informacija koje primamo. “Ako želite biti u depresiji, ako želite biti preopterećeni, to možete učiniti provodeći sate gledajući izvješća”, rekao je.

Iako je važno biti informiran, preporučio je da se posluša jedan sažet izvještaj dnevno, umjesto da se natapa negativnošću.

“Nije ovo kraj svijeta. Odmaknite se, duboko udahnite, uđite u Riječ Božju i podsjetite se da Bog ima kontrolu, zaključio je pastor.