Je li kraj svijeta dobra vijest?

Je li kraj svijeta dobra vijest? Treba li nas pomisao na taj događaj plašiti ili veseliti?

U zadnje vrijeme, zbog svega lošega što se događa u svijetu, puno se govori o posljednjim vremenima. Neki kršćani vide samo tamni oblak iznad svega. Misle da sve ide nizbrdo. Gospodin Isus Krist će se vratiti svaki čas, pa bismo trebali zaključati vrata i slegnuti se. Mnogi su zabrinuti zbog stvari koje se događaju u društvu. Žele se odsjeći od vanjskog svijeta. No, je li to u redu?

Treba li nas pomisao na kraj svijeta plašiti ili veseliti?

Konkretno, kraj svijeta se odnosi na uništenje planeta kakvog poznajemo. Jedan stih koji opisuje ovaj događaj je 2. Petrova 3, 10:

“Kao tat će doći Dan Gospodnji u koji će nebesa trijeskom uminuti, počela se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti.”

U nekim prijevodima stoji da će sva zemlja izgorjeti. Otkrivenje 21, 1 kaže:

“I vidjeh novo nebo i novu zemlju jer – prvo nebo i prva zemlja uminu; ni mora više nema.”

Kada kršćani razmišljaju o posljednjim vremenima, to bi ih trebalo ispuniti radošću i  nadom. Ponajprije, jer će biti s Gospodinom! Često, međutim, o tome govorimo samo kao o tami i uništenju. Kako možemo razmišljati o posljednjim danima i Isusovom povratku, a da to ne bude samo propast i tuga?

Volim poticaj apostola Petra. On nam govori kako trebamo živjeti kao vjernici u svjetlu naše sadašnje situacije.

“Približio se svršetak svega! Osvijestite se i otrijeznite za molitvu! Prije svega imajte žarku ljubav jedni prema drugima jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha! Gostoljubivo primajte jedni druge bez mrmljanja! Jedni druge poslužujte – svatko po primljenom daru – kao dobri upravitelji različitih Božjih milosti! Govori li tko? Neka govori kao riječi Božje! Poslužuje li tko? Neka poslužuje kao snagom koju daje Bog da se u svemu slavi Bog po Isusu Kristu, komu slava i vlast u vijeke vijekova! Amen.” (1. Petrova 4, 7-11)

Petar kaže: “Približio se svršetak svega!” – živimo u posljednjim danima. Stoga, evo što trebamo činiti:

  • “budite trijezni” kako bismo mogli zajedništvo s Bogom u molitvi;
  • ljubimo jedni druge unutar tijela Kristova;
  • pokazujmo gostoprimstvo jedni drugima.

Posljednja su vremena, stoga trebamo imati zajedništvo s Bogom i otvoriti svoja srca onima oko nas.

Biti postojani u vjeri

Od nas se ne očekuje da se zatvorimo u svoja četiri zida. Trebamo biti postojani u svojoj vjeri, te nastaviti ljubiti i pokazivati gostoprimstvo.

U svojoj drugoj poslanici, Petar također mudro kaže:

“Kad se sve tako ima raspasti, kako li treba da se svi vi ističete u svetu življenju i pobožnosti, iščekujući i pospješujući dolazak Dana Božjega u koji će se nebesa, zapaljena, raspasti i počela, užarena, rastaliti.” (2. Petrova 3, 11-12)

Vjernici trebaju živjeti svetim i pobožnim životom. To podrazumijeva da ljubimo Boga, kao i druge ljude (Matej 22, 37-40), dijelimo svoju vjeru, znajući da je vrijeme ograničeno i da mnogi tek trebaju povjerovati u Isusa Krista kao Spasitelja.

PROČITAJTE: Kraj svijeta: Što Biblija govori o njemu?

Također, moramo uvelike iščekivati ​​naš budući boravak s Gospodinom. Bilo da umremo i odemo u nebo ili se Isus vrati po nas tijekom našeg života, trebamo “tješiti ​​jedni druge ovim riječima” (1. Solunjanima 4,18 ).

Kraj svijeta je utjeha za one koji vjeruju u Krista i svakodnevno žive za Njega. Trebamo se radovati zbog vječnosti s Gospodinom i sa svim Božjim narodom. Vidjet ćemo ​​Abrahama, Mojsija, Iliju, Davida, Rutu, Pavla, Mariju i druge svete iz Biblije, kao i članove obitelji vjernika i prijatelje koji su otišli prije nas.

NAJNOVIJE!