Kratka molitva za prijatelja

Kratka molitva za prijatelja potaknut će vas da molite Božji blagoslov ako je vaš prijatelj bolestan ili u nekoj potrebi.

Bolje je dvojici nego jednome, jer imaju bolju plaću za svoj trud. Padne li jedan, drugi će ga podići; a teško jednomu! Ako padne, nema nikoga da ga podigne. (Propovjednik 4, 9-10)

Biblija nam govori koliko je važno prijateljstvo i biti dobar prijatelj. Možemo računati na naše prave prijatelje da će nam pomoći da se podignemo kada se suočimo s poteškoćama. Iskrena molitva za prijatelje, kada im ne možete izravno pomoći, jedan je od najboljih načina da ih podržite.

Kratka molitva zahvale za prijatelja

Dragi Bože, smiluj se svome sluzi, mome prijatelju. Drži ga neprestano pod svojom zaštitom i upravljaj njegove korake na putu ka vječnoj domovini. Neka ne posustane kada se pojave poteškoće, već i dalje traži Tebe i Tvoju blizinu. Neka ga nikakva iskušenja ne odvoje od Tebe i Tvoje Riječi. Upoznao je Tvoju milost i vjeruje Tvome planu. Upotrijebi sve njegove darove, talente i sposobnosti za dobrobit Tvoga kraljevstva. Neka iz dana u dan raste u spoznaji Tebe, živoga Boga. Amen!

Kratka molitva za ozdravljenje prijatelja

Dragi Bože, imam prijatelja koji sada pati. Ovo je teško vrijeme u njegovom životu i molim Te da mu budeš milostiv i podupireš ga svojom moćnom desnicom.

Vjerujem da Tebi nijedna bolest nije prepreka da je izliječiš. Uzdam se u Tebe, Bože, i Tvoju moć da obnoviš tijelo i um mog prijatelja Hvala Ti i što si mog prijatelja blagoslovio vještim doktorima da mu pomognu na putu oporavka. Hvala Ti što si im dao znanja i suosjećajna srca da služe mom prijatelju za vrijeme njegove bolesti.  I dalje vjerujem u Tvoje vrijeme i Tvoj blagoslov. Vjerujem da možeš činiti čuda u životima onih koji su bolesni. Kao što si mogao učiniti da hromi prohoda, slijepi progleda i gubavac ozdravi, tako vjerujem da možeš pomoći i mom prijatelju da ozdravi.

PROČITAJTE: Molitva za ozdravljenje bolesnog prijatelja

Bože, Ti si naše utočište u vrijeme oluje. Ti si naša snaga kada smo slabi. Ti si taj koji nas podižeš i pomažeš da nastavimo hrabro kročiti kroz život. Vjerujući u Tvoja obećanja, Bože, molim Te da daš tu snagu mom prijatelju dok prolazi kroz proces oporavka. Amen!

Kratka molitva za prijateljev rođendan

Oče nebeski, slavim Te jer si autor života. Dao si nam naše živote kao veliki dar i oprosti što taj dar dovoljno ne cijenimo. Na ovaj dan, želio Ti zahvaliti što si mom prijatelju dao još jednu godinu života. Hvala što si ga podupirao i štitio proteklih godina njegova života i vjerujem da ćeš to činiti i narednih 365 dana.

Dok slavimo ovu posebnu prigodu, molim Te da raste u spoznaji Tebe i izvršavanju Tvoje Riječi. Neka ne zaboravi sve blagoslove kojima si obasuo njegov život. Neka Ti još više služi svojim darovima i sposobnostima. Amen!