Molitva za ozdravljenje bolesnog prijatelja

Često kažemo: “Molit ću za tebe!” Jeste li kad izgovorili te riječi, a zatim zaboravili moliti? U nastavku je molitva za ozdravljenje bolesnog prijatelja.

Često imam dobre namjere za druge. Na bilo koji način im želimo pomoći. Jedan od njih je molitva. Želimo se moliti za svoje prijatelje, ali ponekad se zatrpamo drugim obvezama.

Kada izjavimo: “Molit ću za tebe!”, to bismo trebali ispuniti. Ne odgađajte dolazak u Božju prisutnost do “pogodnog vremena”. Bog je spreman da s Njim dijelimo vrijeme. Utjehu nalazimo znajući da Bog čuje naše molitve.

On sluša dok Ga molimo za ozdravljenje našeg prijatelja prema Njegovom planu. Dolazak Bogu u molitvi jača odnos između osobe koja moli i osobe za koju molimo. Bez obzira molimo li u grupi ili sami, Bog sluša. Ne okreće se kad razgovaramo s Njim.

Kako biti podrška bolesnom prijatelju?

Molite u svim prilikama. Molite u dobrim i lošim vremenima. Molite naglas, molite tiho. Molite za ozdravljenje prijatelja. U molitvi zahvaljujte na iscjeljenju. Zahvalite Bogu na Njegovoj ljubavi i milosrđu. Bog će odgovoriti na svoj način. Odgovor može biti da, ne ili ne još. Njegov je plan uvijek najbolji. S nama je kad se molimo. S nama je kad žalimo. S nama je kad se radujemo. Nadahnite se molitvom u nastavku i znajte da Bog čuje.

Molitva za ozdravljenje bolesnog prijatelja

Dragi Bože, imam prijatelja koji je bolestan i koji pati. Ovo je težak period u njegovom životu pa Te molim da budeš s njim (njom). Daruj Mu svoju milost i dotakni ga svojim ozdravljujućim rukama.

Znam, Bože, da Tebi nijedna bolest nikad nije previše da je izliječiš. Nećeš dopustiti da bilo kakva nevolja, bila ona fizička ili duhovna, ostane zauvijek s nama. Uzdam se u Tebe i Tvoju moć da povratiš tijelo i um mog prijatelja u normalu. Proslavi se kroz njegovu bolest da bude svjedočanstvo mnogima koji ne vjeruju u Tebe.

Bože, hvala Ti što si mog prijatelja blagoslovio vještim liječnicima da mu pomognu na putu oporavka. Hvala Ti što si im dao inteligentne umove i suosjećajna srca da služe mom prijatelju za vrijeme njegove bolesti. Nastavi ih blagoslivljati mudrošću i znanjem kako bi mogli dati točne dijagnoze i propisati pravi lijek.

Vjerujem, Bože, da si Ti jedini sposoban učiniti čuda u životu onih koji su bolesni. Kao što si ozdravio hrome, slijepe, gubavce … tako vjerujem da si u stanju pomoći mom prijatelju da ozdravi. Nastavljam se pouzdavati u Tvoje vrijeme. Vjerujem da ćeš odgovoriti na moju molitvu na Tvoj način, onako kako je Tvoja volja. I taj ću odgovor prihvatiti kao najbolji. Sve Te molim u Isusovo ime. Amen!

Biblijski stihovi za ozdravljenje bolesnog prijatelja
Foto: Pexels

Poruka za bolesnog prijatelja

Dragi prijatelju, želim da znaš da se danas molim za tebe. Naš nebeski Otac čuje naše molitve i vjerujem da će odgovoriti prema planu koji ima za tebe.

Prijatelju, molim da danas Božja snaga i mir preplave tvoje biće. Molim da tvoja bolest ode i nikad se ne vrati. Molim da Bog obnovi tvoje tijelo i um i daruje ti još puno godina života. Naš Bog je moćan, milostiv i pun ljubavi i želim da Mu ti i ja iskreno služimo do kraja života.

Biblijski stihovi za ozdravljenje bolesnog prijatelja

Pogledajte Bibliju i podijelite stih(ove) s prijateljem kojem je potrebno ozdravljenje. Nada se nalazi u Njegovoj Riječi. Čitanje Biblije s prijateljima može pomoći da se približimo Gospodinu.

A on [Isus] je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. (Izaija 53, 4-5)

“Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti” – riječ je Jahvina. (Jeremija 30, 17)

“Evo, ja ću zaliječiti njihovu ranu, ja ću ih iscijeliti i ozdraviti i pružiti im obilje istinskoga mira.” (Jeremija 33, 6)

A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 19)

“I otrt će Bog svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni tuge, ni vike, ni boli neće biti više, jer prvo prođe.” (Otkrivenje 21, 4)

Molitve za druge prigode možete pronaći na ovom linku.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!