3 kratke poučne priče koje trebate ispričati svima koje volite

Ove tri kratke poučne priče biste trebali ispričati svima koje volite!

Otac i sin

Starija žena se ukrcala u vlak, kao i svakog dana prije ovog. Poslije nekoliko postaja, primijetila je oca i njegovog odraslog sina kako se ukrcavaju. Sjeli su preko puta nje.

Uskoro je sin počeo glasno govori ocu o oblacima koje vidi i zgradama i drveću kraj kojih prolaze. Otac je pažljivo slušao i ohrabrujuće klimao glavom.

Nakon izvjesnog vremena, žena se nije mogla suzdržati pa je pitala oca “Oprostite, ali jeste li razmišljali o tome da ga odvedete kod liječnika?”.

Otac je odgovorio: “Upravo se vraćamo od liječnika. Znate, sin mi je bio slijep od rođenja, a ovo je prvi dan od kada vidi.”

Nikada ne pretpostavljajte znati nečiju priču.

VIDI OVO: Poučna priča za one koji stalno kukaju: Mnogima će otvoriti oči!

Magarac i rupa

Jedan farmer imao je ogroman komad zemlje, toliki da ga nikada nije uspio cijelog obići. Jednog dana, sjeo je na magarca i odlučio provjeriti što sve ima.

Nakon tri sata puta, magarac je upao u ogromnu rupu. Farmer je bio očajan jer se nikako nije mogao izvući. Nije htio dopustiti da magarac ugine u mukama, pa ga je odlučio zakopati i skratiti mu muke.

Međutim, čim bi farmer bacio lopatu zemlje na magarca, on bi je stresao sa sebe i stao na nju. Nakon tri dana, u jami je bilo toliko zemlje da je magarac mogao izaći iz nje.

VIDI OVO: U životu uvijek moraš znati kuda si krenuo, jer možda si već tamo!

Parada slonova

Postojao je vlasnik cirkusa koji je imao 10 slonova. Vodio ih je po svijetu, a oni su izvodili svakakve trikove pred publikom. Jednog dana, jedan dječak pitao je vlasnika kako uspijeva kontrolirati slonove, budući da su vezani samo tankim konopcem.

“Ove slonove imam od kada su bili mali. Kada sam im zavezao konopac za nogu, nisu mogli pobjeći niti ga pokidati. Dakle, kao mali su shvatili da je konopac nepobjediv. Sada su stariji, ali i dalje vjeruju da je konopac jači od njih, pa uopće ni ne pokušavaju pobjeći.”

NAJNOVIJE!