Krivo sjeme
Foto: Unsplash

Može biti otrježnjujuće misliti na život kao na polje koje mi sadimo, a ono što je u našem polju određeno je vrstom sjemena koje smo odlučili posijati.

Što ako smo odabrali krivo „sjeme“, ali to nismo shvatili do nekoliko godina poslije, kada smo stali u polje ispunjeno zrelim „biljkama“ koje nam uzrokuju bol i teškoće? 

U ovoj poljoprivrednoj analogiji sijanja i žetve postoje samo dvije vrste sjemena – ono koje potječe od naših grešnih požuda i ono koje potječe od Duha. Prva vrsta sjemena stvara grijeh i kvari naš karakter, no druga vrsta stvara kvalitete sliče Kristu povezane s vječnim životom. 

VIDI OVO: Ono što sada sijemo u životu, žet ćemo nakon smrti

Sijanje i žetva principi su koje ne možemo promijeniti; to je stvarnost prema kojoj naš svijet funkcionira. Stavovi i djela koja sada sijemo će stvoriti više istoga kasnije, pa što ćemo odlučiti posijati? 

Ako dopustimo grešnim kvalitetama da se ukorijene one će s vremenom karakterizirati naš cijeli život (Galaćanima 5,19-21). Dobra vijest je ta da uvijek možemo promijeniti sjeme.

Ako želimo život koji drugi vide kao božansku žetvu, onda moramo posaditi sjeme Duha i osloniti se na Njega da kultivira Svoj plod (Galaćanima 5,22-23). 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org