NaslovnicaŽivotSmiju li kršćani prakticirati oralni seks?

Smiju li kršćani prakticirati oralni seks?

Oralni seks se ne spominje izravno u Bibliji, niti Biblija govori smije li se prakticirati. Smiju li onda kršćani prakticirati oralni seks?

U Pjesmi nad pjesmama kroz neke od metafora možemo zaključiti da se opisuje strastvena tjelesna ljubav između muža i žene.

“Što je jabuka među šumskim stablima, to je dragi moj među mladićima; bila sam željna hlada njezina i sjedoh, plodovi njeni slatki su grlu mome.” (Pjesma nad pjesmama 2,3)

“Ustani, sjevernjače, duni, južni vjetre, duni nad vrtom mojim, neka poteku njegovi mirisi. Neka dragi moj dođe u vrt svoj, neka jede najbolje plodove u njemu.” (Pjesma nad pjesmama 4,16)

Fraze “plodovi njeni slatki su grlu mome” i “i neka jede najbolje plodove u njemu” nam sugeriraju da se ovdje radi o velikoj intimnosti između muža i žene, o potpunoj predanosti jedno drugom, pa čak i da je u pitanju oralni seks.

Oralni seks i granice?

Treba imati na umu da Bog koji stvorio našu seksualnost, nam je također dao i određene granice u kojima se ona može odvijati, i da od nas traži odgovornost kako je koristimo.

Sve što je neprirodno, nastrano i izopačeno (npr. analni seks, sado-mazo itd.) ne bi trebalo imati mjesta u seksualnom životu jednog kršćanskog para – koji teži da udovolji i služi Bogu.

VIDI OVO: SEKS U BRAKU: Što je ono s čime se Bog slaže?

Nijedna seksualna perverzija i devijacija ne dolazi od Boga – “Oca svjetlosti” (Jakovljeva 1,17), već od naše pale tjelesnosti koja biva raspaljivana demonima razvrata i izopačenosti.

Prema Svetom pismu, seksualni odnos prije braka je nedopustiv. I na žalost, mnogi mladi kršćani koji se tzv. “zabavljaju”, nalaze sebi izgovore da zadovolje svoju uspaljenost i požudu. “Mi ćemo se ionako vjenčati …”, kažu oni, no, nitko od nas ne zna što će s njime biti sutra. Tvoja buduća/budući može te neočekivano ostaviti ili otići na “onaj svijet”, a onome koji ostane kao ostavština će ostati izgubljena nevinost i grijeh bluda.

Ili opet imaju izgovor: “Oralni seks nije ‘pravi seksualni odnos’ …” Zaista? Zašto ga onda zovu “seks”? Ako nije “pravi” zašto se onda završava orgazmom ili ejakulacijom?

Brak začet na tjelesnosti i na požudi već u startu će imati posijanu klicu problema, jer kada se privlačnost izgubi a uzbuđenje požude nestane, niknuti će gorak plod razočarenja i praznine. Naše želje i požude tijela su varljive, nepostojane i sebične, a Bog nikada ne blagoslivlja odluke i djela koje se temelje na tjelesnosti, već jedino one koje su donesene u Duhu.

Smiju li kršćani prakticirati oralni seks?

Oralni seks nije grijeh. Kršćani ga smiju prakticirati i uživati u njemu isključivo u braku, te ako i jedna i druga strana na to pristaju. Mnogim bračnim parovima isti služi kao uvod u snošaj. Bračnog partnera se ne bi trebalo prisiljavati na stvari koje ne želi.

IZVOR:Siont.net