„Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio, no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi.

Sjećajte se riječi koju vam rekoh: Nije sluga veći od svoga gospodara. Ako su mene progonili, i vas će progoniti, ako su moju riječ čuvali, da vašu će čuvati. A sve će to poduzimati protiv vas poradi imena moga jer ne znaju onoga koji mene posla. Da nisam došao i da im nisam govorio, ne bi imali grijeha, no sada nemaju izgovora za svoj grijeh. Tko mene mrzi, mrzi i Oca mojega.“ (Iv 15,18-23)

Crkva u Egiptu
Crkva u Egiptu
crkva4
Crkva u Siriji
Crkva u Pakistanu
Crkva u Pakistanu
Crkva u Nigeriji
Crkva u Nigeriji
Bliski istok
Bliski istok

Prema  međunarodnoj udruzi pod nazivom Stojimo uz njih (We stand with them), koja djeluje pod geslom ‘stojimo uz one koji stoje s Isusom’, prošle godine zbog vjere u Isusa 100 milijuna kršćana je napadnuto. To znači da je u odnosu na 2014. godinu broj progonjenih porastao za 136 posto a u prijevodu to znači da je prošla godina bila najgora po progonima kršćana ikad u povijesti – upozoravaju iz udruge.

Udruga je izdala i snažnu poruku za sve one koji sklapaju oči pre mržnjom koja zahvaća krščane diljem planeta pa čak i u zemljama Europe!

Naime, prema američkom State Departmente-u, kršćani u više od 60 zemalja su suočeni s progonom zbog svoje vjere u Isusa. 75% ljudi na planeti danas živi u zemljama gdje je progon kršćana postao normalan … Zapravo, kršćani su najproganjanija religijska skupina na svijetu, te je progon kršćana danas rašireniji nego u bilo kojem trenutku u povijesti čovječanstva.

… Progon generalno ne počinje s odrubljivanja glava i masakrom. On počinje na suptilan način, s otuđenjem i diskriminacijom. A kad svijet šuti: patnja prevladava.

Zbog toga je važno da širimo informacije o progonima ali najviše od svega važno je moliti za te ljude, za njihove Vlasti i progonitelje jer znamo da je naš Bog veći od bilo kojeg progona. Isto tako znamo da naš Bog odgovara na molitve’. To vjerujete, znaju i oni koji sve ove godine cenzuriraju krikove Božje djece koja se progone u sablasnoj šutnji svijeta.

IZVORDnevno.hr