Molitva za izgubljene duše

Molitva za izgubljene duše mora biti prioritet svakog kršćanina. Oko nas su mnogi koji ne poznaju Isusa kao Spasitelja i na putu su u vječnu propast.

Gospodine Isuse, Ti gradiš svoju Crkvu po cijelom svijetu. Kraljevstvo tame i vrata paklena ne mogu ja nadvladati. Ne borimo se protiv krvi i mesa, nego protiv poglavarstva, protiv vlasti, protiv vladara tame u životima onih koji su izgubljeni (možete navesti osobu/osobe koje trebaju spasenje).

Gospodine Isuse, rekao si da je žetva velika, a radnika malo. Budući da si ti Gospodar žetve, pošalji nas k njima kao radnike. Pomozi da budemo svjetla svijetu, grad na gori koji se ne može sakriti. Dok idemo naprijed, Gospodine, pripremi nas da budemo žive žrtve za Tvoje Kraljevstvo. Također, Gospodine, kako nas Ti šalješ, molimo da idemo u snazi ​​Tvoga Duha, jer na vlastitu se snagu ne možemo oslanjati. Molimo da naš govor i propovijedanje ne bude ispunjen riječima ljudske mudrosti, nego vođen Tvojim Duhom. Pomozi da podijelimo Evanđelje spasenja.

Dok nas šalješ k izgubljenima, molimo da im otvoriš srca, okreneš ih od tame k svjetlu i od sotonske vlasti k Bogu, kako bi mogli primiti oproštenje grijeha i baštinu na nebu.

PROČITAJTE: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Gospodine Isuse, molimo da otvoriš vrata Kraljevstva izgubljenim dušama i suprotstaviš se mnogim protivnicima evanđelja. Isuse, znamo da si u stanju učiniti preobilno iznad svega što tražimo ili mislimo. Zato Te molimo da napraviš izlaz iz pustinje i svratiš svoj pogled na njih i daš im mir. Molimo Te da izliješ svog Duha u njih, izvadiš njihova kamena srca i daš im srca od mesa da mogu hoditi po Tvojim zakonima, držati se Tvojih propisa i vršiti ih da budu Tvoj narod, a Ti njihov Bog. Neka upoznaju istinu i neka ih istina oslobodi.

Isuse, Ti si došao na ovu zemlju potražiti i spasiti ono što je izgubljeno pa ih pozovi iz tame u svoje čudesno svjetlo. Otvori im srca kako bi obratili pozornost na istinu Evanđelja. Gospodine, znamo da ne želiš da itko propadne, nego da svi dođu do obraćenja. Zato im daruj obraćenje i spoznaju istine da mogu izbjeći vječnu kaznu. Amen!

NAJNOVIJE!