Kršćanska djevojčica (14) u bijegu od muslimana koji ju je oteo

14-godišnja kršćanska djevojka koja tvrdi da je oteta i prisiljena preći na islam te se udati za muslimana je u bijegu nakon što je pobjegla iz kuće u kojoj se nalazila. 

Maira Shahbaz skriva se s majkom i trojicom braće i sestara nakon bijega iz kuće Mohamada Nakasha u Faisalabadu u Pakistanu.

Katolička tinejdžerica kaže da je na nju vršen pritisak da potpiše prazne papire koje je Nakash potom koristio kako bi dokazao da je prešla na islam, piše Christian Today.

Maira je otišla u policiju kako bi rekla da su je snimali dok ju je Nakash silovao. Kaže da je prijetio da će ubiti nju i njenu obitelj, a video će objaviti na internetu.

Obiteljska prijateljica Lala Robin Daniel rekla je Aid to the Church in Need (ACN) da se Maira mora seliti na drugo mjesto svakih nekoliko dana.

“Maira je traumatizirana. Ne može govoriti. Želimo je odvesti liječniku, ali bojimo se da bi nas mogli pronaći”, rekao je Daniel.

“Svi smo vrlo uplašeni, ali vjerujemo u Boga.”

Maira je u izjavi policiji rekla da je bila drogirana i silovana.

“Našla sam se na nepoznatom mjestu gdje su me prisilili da popijem čašu soka u kojoj se nalazilo neke opojne tvari”, rekla je.

“U tom sam trenutku bila u polusvijesti, a on me silovao i snimao me. Kad sam došla k sebi, počela sam vikati i tražila sam da me puste …

“Prijetili su da će ubiti cijelu moju obitelj. Pokazali su mi i svoju videosnimku i slike koje su snimili na svom mobitelu u trenutku silovanja.”

Mairina obitelj je pokrenula sudski spor za prekid braka zbog maloljetnosti, što je dokazala rodnim listom. Ali prije tri tjedna, Visoki sud u Lahoreu presudio je u Nakashevu korist te ga proglasio zakonitim suprugom maloljetne djevojčice.