Kršćanska tinejdžerka je oteta i prisiljena na brak s muslimanskim muškarcem u Pakistanu. Sada je trudna i zatvorena u jednu sobu, izjavio je obiteljski odvjetnik.

15-godišnja Huma Younus oteta je u listopadu 2019. godine kada je prisiljena na prelazak na islam te na brak s muškarcem koji se zove Abdul Jabbar.

Telefonom je javila svojoj obitelji da je zatrudnjela nakon što ju je opetovano više puta silovao, izvještava Aid to Church in Need (ACN), prenosi Christian Today.

Kršćanska tinejdžerka je zatvorena u četiri zida

Tabassum Yousaf, odvjetnik obitelji, rekao je za ACN: “Na pitanje oca može li napustiti kuću otmičara i vratiti se u roditeljsku kuću, rekla mu je da joj nije dopušteno da napušta kuću i da joj je život postao još više težak.” Zatvorena je u četiri zida.

Huma je imala samo 14 godina kada je oteta. Njezini roditelji se bore za njezinu slobodu, a pokušali su i sudski osporiti brak, tvrdeći da je nezakonit, budući da je Huma maloljetna.

Međutim, u nevjerojatnoj presudi u veljači ove godine, Vrhovni sud u Sindhu u Karachiju je stao na stranu otmičara smatrajući da se ”legalno” može sklopiti brak s maloljetnicama.

VIDI OVO: NEVJEROJATNO OTKRIĆE: U Pakistanu pronađen križ star 1200 godina

Kršćanska tinejdžerka (14) oteta i prisiljena na brak s muslimanom 1
Huma je oteta i zatvorena u četiri zida; Foto: Aid to the Church in Need

Roditelji djevojčice su primili prijetnje smrću

Odvjetnik Yousaf je rekao da su Humanini roditelji primili prijetnje smrću od Jabbarinog brata Mukhtiara, pripadnika pakistanskih sigurnosnih snaga.

Obitelj se žali na odluku Vrhovni suda u Sindhu, ali ročište je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Yousaf se boji da će Humain slučaj biti podvrgnut opetovanim odgađanjima sve dok ne napuni 18 godina, a nakon toga malo je vjerojatno da će biti saslušana. Kazao je da je to čest problem u slučajevima koji uključuju vjerske manjine.

Pravda koja kasni je odbijena pravda

“Pravda koja kasni je odbijena pravda, stoga svako kašnjenje u donošenju presude o obrani prava vjerskih manjina predstavlja poricanje ovih prava”, rekao je Yousaf.

“Sud je odgodio i nastavlja odgađati pravdu u ime Hume, samo zato što je maloljetna kršćanska djevojka.”

Pomolimo se za ovaj slučaj da Bog sve izvede na dobro.