5 kršćanskih filmova koji stižu u 2019.

Uspjeh filmova zasnovanih na vjerskoj tematici posljednjih godina doveo je do preporoda kršćanskih filmova koji se snimaju u Hollywoodu.

U 2018. film „Mogu samo zamisliti“ zaradio je 17,1 milijun dolara u američkim kinima prvog vikenda prikazivanja i sveukupno 83 milijuna, nadišavši sva očekivanja. Film „Pavao, Kristov apostol“ je bio među top 10 filmova blagajne za vrijeme prvog vikenda prikazivanja.

Za 2019. se očekuje da će biti još jedna godina blockbustera za kršćanske filmove. The Christian Post donosi pet filmova zasnovanih na vjeri koji nam se spremaju ove godine.

Najmanji od ovih (‘The Least of These’)

Datum izlaska: 1. veljače 2019.

Prvi kršćanski film kojeg ćemo gledati u kinima u Novoj godini je istinita priča misionara Grahama Stainesa koji je 1999. godine bio mučen u Indiji. Isprva nazvan „Staines“, a kasnije „Najmanji od ovih“ (The Least of These) film obrađuje priču o ubojstvu australskog kršćanskog misionara i njegovih sinova Filipa (10) i Timoteja (6) koji su pomagali zajednici gubavaca u Indiji.

Glavne uloge u filmu imat će Stephen Baldwin („Božji plan“), Shari Rigby („Listopadsko dijete“) i Sharman Joshi.

„Znam da me Bog pozvao da glumim u filmu ”Staines“, izjavio je Baldwin za The Christian Post u razgovoru početkom godine kada je opisao film kao odgovor na molitvu i „osnaženje od strane Duha Svetoga“.

Nebeski polog (‘Heavenly Deposit’)

Datum izlaska: 10. veljače 2019.

„Nebeski polog“ je nadolazeći film kojeg su režirali Rick Irvin i filmski spisatelj, dugogodišnji glumac George Vincent.

U ovome filmu glumit će zvijezde John Savage, Bonnie Hellman, Meredith Thomas i Alisha Seaton. Drugi popularni glumci koji glume u „Nebeskom pologu“ su Ella Joyce, Peter Jason, Alisa Reyes i Barry Van Dyke.

„Zbog očeve smrti koja se dogodila u njegovoj mladosti, Peter ne vjeruje u Boga. Godinama kasnije on je glumac u pronalasku koji nikako ne može uspjeti – sve dok Bog ne prodrma njegov svijet. Ovaj ponosni čovjek na leđa kojeg se srušio teret cijelog svijeta susreće se s Bogom koji mijenja njegov život nakon čega on ne može poreći Božju snagu“- glasi kratak opis radnje. Film je zaradio pet Dove nagrada (nagrade za obiteljske i filmove vjerske tematike).

„Nebeski polog“ je osobna priča zasnovana na istinitim događajima. Nakon što sam doživio Boga što mi je zauvijek promijenilo život, odlučio sam svoju priču podijeliti s kime god mogu. Dok sjedim u kafiću, čekam da mi se auto opere, dok kupujem namirnice… doslovno svagdje. To činim ne bih li ljudima uljepšao život. Svaki puta nakon što završim odgovor obično bude isti- oči pune suza uz poruku „hvala ti što si podijelio sa mnom ovu moćnu priču“. Jednoga dana sam priču ispričao jednom gospodinu koji je krenuo u službu. On me je poticao da ovu priču pretvorim u film i da ga podijelim sa svijetom“!- čitamo Vincentov opis sa Indiegogo kampanjske stranice kako je film nastao.

Unatoč tomu što je Vincent rekao da mu je „trebala cijela vječnost kako bi završio scenarij“, on je konačno gotov. Čeka se veljača i prikazivanje u kinima.

Trči utrku (‘Run the Race’)

Datum izlaska: 22. veljače 2019.

Još jedan film koji izlazi u kinima na početku ove godine je „Trči utrku“. Film je nastao u ko-produkciji Tima i Robbyja Tebowa. Slijedeći korake stvaratelja kršćanskih filmova- braće Kendrick i braće Erwin, film „Trči utrku“ prvi je film kojeg su snimila braća Tebow.

Braća Tebow posudila su svoje poznato prezime i talente kako bi ispričali izmišljenu priču o dvojici braće koji pohađaju srednju školu i koji pritom prolaze kroz različite poteškoće pokušavajući hodati različitim putevima ne bi li pronašli izlaz iz svojih teških života.

Slično kao i Timova priča „Trči utrku“ želi prikazati ono što je moguće kada osoba trči prema (umjesto da bježi od) Božjoj ljubavi, kako kaže kratak opis radnje.

„Oporavljajući se od smrti svoje majke i napuštanja oca, Zach, državni športaš pronalazi slavu na nogometnom terenu gdje pokušava zaraditi svoju stipendiju i bratovu izlaznicu iz grada. Nakon što teška ozljeda postavi Zacha i njegove snove na stranu, David odlučuje obuti svoje trkaće tenisice, spasiti njihovu budućnost i pokazati Zachu nadu“.

Tanner Stine („NCIS“i HBO-ova „Ovdje i sada“) glumi u filmu kao Zach, Evan Hofer („Kickin’ It“) kao David, Mykelti Williamson („Ograde“, „Forrest Gump“) kao dječakov trener i Frances Fisher („Titanic“) kao njihova surogat majka. Sporedne uloge uključuju Kristoffera Polahu, Marija Van Peeblesa i dobitnika Heismana Eddieja Georgea.

Napisan od strane Chrisa Dowlinga („Gdje nada raste“) i Jakea McEntirea, Dowlinga i Jasona Baumgardnera, film će biti predstavljen gledateljima od strane Reserve Entertainment i 10th Leper Productions.

Mjesto radnje za „Trči utrku“ je snimljeno u Birminghamu, Alabami. Osim Tebow braće na popisu izvrđnih producenata su Bill Reeves, Erik Weir, Trey Brunson, Joe Kosakowski i Erik Dellenback. Za više informacija posjetite RunTheRace.com.

XL: Kristovo iskušenje (‘XL: The Temptation of Christ’)

Datum izlaska: 06. ožujka 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=a0Sdj_TuoBo

Idući na popisu je film koji opisuje „doslovne predodžbe“ iskušenja s kojima se Krist suočio od strane Sotone kako je zapisano u evanđeljima Mateja, Marka i Luke nakon što je nakon svog krštenja postio 40 dana i noći.

„XL: Kristovo iskušenje“ snimao je Faithworks Pictures, neovisna produkcijska tvrtka koja želi stvoriti filmove ne bi li društvo nadahnuli Kristom. Ulogu Isusa Krista glumi Shayan Ardalan.

„Film će poslužiti kao moćan alat za pomoć drugima da pristupe vjeri. Događaji u pustinji bi za svakoga od nas trebali nešto predstavljati. Osjećamo da je od vitalne važnosti za sve kršćane da razumiju važnost Krista i odbacivanje grijeha. Krist je ovo učino dok je postio u divljini 40 dana i 40 noći. Razmišljajmo o tome. Ovo je VELIKA stvar“, izjavio je Fireworks na Kickstarter kampanjskoj stranici filma.

Otoci (‘The Islands’)

Datum izlaska: 22. ožujka 2019.

Konačno, „Otoci“ je vjerski film zasnovan na povijesnim događajima koji bi trebao izaći u kinima u ožujku. Radnja se temelji na istinitoj priči Kapiolani- havajske kraljice koja se obratila prije više od 200 godina. Njezino obraćenje je toliko odjeknulo da je dovelo do proširenje kršćanstva preko svih havajskih otoka. Prema novinskim objavama iz The Christian Posta njezino obraćenje i djela koja su uslijedila smatrana su „najvećim djelima moralne hrabrosti koje je pokazao neki svjetski vođa“.

Film Tima Cheya sniman je u cijelosti na Havajima i u njemu će kraljicu glumiti neiskusna Teuria Shanti Napa zajedno sa dobitnicom nagrade za glumu Mirom Sorvinom i Johnom Savageom. Njih dvoje će glumiti bostonske misionare koji 1821. dolaze na Havaje. Velik broj ostalih glumaca glumit će domorodački narodi sa Havaja i Polinezije.

Ostale vjerske filmove možete pogledati na OVOM LINKU!