Labudova jaja su stalno nestajala, no jedan čovjek je odlučio nešto poduzeti

Labudova jaja su stalno nestajala zbog poplava ili lisica koje su ih krale. Jedan čovjek više to nije mogao gledati pa je odlučio nešto poduzeti.

Rob Adamson čovjek je iz grada St. Ives u Engleskoj, a poznat je kao „labuđi čovjek“. Ovaj 42-godišnjak živi na brodu da bi bio blizu labudova koje toliko voli.

Među njima je jedan poseban par labudova koji se već dugo bori s poteškoćama. Rob ih godinama promatra kako pokušavaju dobiti mladunce. No njihova jaja redovito pojedu lisice i odnose poplave.

Kada se jednog dana dogodila poplava, Rob je odlučio djelovati. „Ona je jedan labud koji nema sreće. Htio sam osigurati da jaja prežive“, rekao je.

Sagradio je splav i privezao ju je užetom, tako da se udaljenost može mijenjati. Na splav je stavio gnijezdo koje je moglo plutati na vodi.

Objavljuje Jones BoatyardPonedjeljak, 17. svibnja 2021.

VIDI OVO: Labudica uginula od tuge kada je vidjela što su napravili njezinim jajima

Svima im je prijetila smrt

„Ne bismo se trebali miješati, ali došlo je do točke gdje im svima prijeti smrt. Nisam se mogao pomiriti s tim, znao sam da bih zažalio da sam ih prepustio sudbini“, dodao je. „Promatrao me i mužjak, ali nisu me napadali. Mislim da su znali da sam njihova najbolja šansa.“

Uskoro se dogodila nova poplava, ali ovoga je puta gnijezdo preživjelo s 9 netaknutih jaja. Lokalna je zajednica zahvalila Robu što je spasio njihove susjede labudove. Osim toga, gotovo sva su se jaja izlegla.

Objavljuje Jones BoatyardPonedjeljak, 17. svibnja 2021.

Ovo nije prvi puta da je Rob završio u vijestima. Prije par godina je postao poznat nakon što je pronašao ranjenog labuda kojeg je othranio. Labud se zove Sidney i toliko ga je zavolio da mu se vratio nakon nekog vremena.

„Nakon Sidneya, labudovi imaju posebno mjesto u mom srcu, a gledam već 10 godina ovaj par kako ne uspijevaju dobiti mladunce. Podigao sam ogradu da lisice ne mogu dosegnuti gnijezdu, a zaista se nadam da će ovaj puta uspjeti. Zato i jesam ovdje, živim na vodi. U bajci sam i živim skupa s divljinom. Ne bih mijenjao svoj brod ni za kuću od 10 milijuna funti“, rekao je Rob, ‘labuđi čovjek’.

NAJNOVIJE!