Lady Gaga
Foto: Facebook

Pop zvijezda i glumica Lady Gaga progovorila je o svojoj kršćanskoj vjeri nakon što ju je iskritizirala jedna katolička web stranica.

Javno prepucavanje je počelo početkom tjedna nakon što je na Instagramu objavila fotografiju s rimokatoličkim svećenikom, ocem Johnom Duffelom iz New Yorka, te pohvalila njegovu ”predivnu propovijed”.

Ispod fotografije je napisala poruku svećeniku: ”Bila sam dirnuta kada ste rekli: ‘Euharistija nije nagrada za savršenstvo već hrana koju nam Bog daje.”’

Poznata po svojoj provokativnoj glazbi i ulogama, ranije je već govorila o svojoj vjeri. Voditelju Larryu Kingu je 2010. rekla da se u nekim stvarima ne slkaže s crkvom, premda se smatra religioznom: ”Vrlo sam religiozna. Odgojena sam kao katolkinja. Vjerujem u Isusa. Vjerujem u Boga.”

Dan nakon objave posta, Lady Gaga, čije pravo ime je Stefani Germanotta, dobila je odgovor u obliku članka na web stranici CatholicLink pod nazivom ”Od Lady Gage do Stepha Currya: 5 stvari kojih se trebamo sjetiti kada slavne osobe dijele njihovu vjeru”.  U tekstu je pohvaljen košarkaš Curry koji je od vjere učinio više od običnog Tweeta ili Facebook statusa, a nadalje stoji: “Mnoge poznate osobe dijele biblijske citate, citiraju propovjednike, pjevaju kršćansku glazbu, dok u isto vrijeme nastavljaju voditi tipičan holivudski način života izbjegavajući kršćanske vrline kao što su skromnost i čistoća.”

Lady Gaga je na Instagramu objavila osvrt na ovaj tekst, obraćajući se autoru sljedećom objavom: Draga Beky Roach, Marija Magdalena je oprala Kristu noge te bila zaštićena i ljubljena. Prostitutka… Volio ju je i nije osudio. Dopustio joj je da plače te mu kosom obriše noge. Mi nismo samo ”slavne osobe” već ljudi i grešnici, djeca, a naš život nije izbjegavanje vrlina nego borba. Jednako nam je oprošteno kao i našim bližnjima…

Nije trebalo dugo da stigne odgovor od strane katoličke stranice u kojem stoji:

Draga Lady Gaga, tvoj screenshot je jedan dio članka kojemu nije bila namjera da te osudi, već želja da se pomogne katolicima da imaju uravnotežen i pozitivan pogled na slavne osobe koje javno dijele svoju vjeru. Bio je to poziv da poštuju glad za Bogom koja postoji u svijetu slavnih. Bio je to podsjetnik da ne zaborave kako su, poput nas, krhki te da ne trebamo suditi, već radije moliti za njih. Sve rečeno, što si napisala je prekrasno. To je jedan od najdirljivijih komentara koje smo ikada pročitali. Znaj da ćemo se moliti da iskustvo Božje milosti nastavlja rasti te donese plodove u tebi, u ljudima koje voliš, i tvojim sljedbenicima.