Postoji laž o braku u koju sotona želi da povjerujete, a tiče se uspoređivanja s drugima. On želi da povjerujete kako je vaš brak gori od drugih brakova.

„Život je tijelu srce mirno, a strast je kao gnjilež u kostima“. (Mudre izreke 14, 30) 

Jeste li ikada čuli kako jedan par razgovara o njihovom zajedničkom životu i kako se pitaju kako je moguće da su oni to sve shvatili, dok vi i vaš supružnik niste? Jeste li ikada razmišljali na način da možda vi i vaš supružnik niste jednako sposobni kao drugi? Prema Izrekama, takve misli samo štete. 

U mom iskustvu, kako rastete u braku, tako rastete i u razumijevanju da ste vi i vaš supružnik različitiji nego što ste mislili da je to moguće. Ako niste različiti, onda bi vam vaša sličnost mogla biti iritantnija nego što ste zamislili da je moguće.

U bilo kojem slučaju, dok upoznajete jedno drugo, to poznato može voditi do frustracije. Frustracija vodi do razočaranja i puno puta možemo zavidjeti onima koje ne poznajemo toliko dobro. Vjerovanje u laž da je ono što vidimo izvana bolje od onoga što prolazimo ”iznutra” može biti nešto što je jako poznato u braku. 

Vaš brak je jedinstven

Stvarnost je u tome da niti jedna kombinacija dvoje ljudi ne funkcionira na isti način. Vaš brak je zaista jedinstven! To je prekrasna istina koja vas može dovesti do zdravog ponosa, zbog dara braka koji vam je darovan. 

Kada ovo shvatimo, uvidjet ćemo da je uspoređivanje s drugima uzaludno. Drugi par se sa sukobima možda nosi mirnije. Oni bi mogli biti dinamičniji, kreativan tim ili možda lakše odgajaju djecu. To je snaga koju je Bog dao njima, zbog koje njihov brak sjaji!

Umjesto da si prebacujete zbog toga što se ne možete nositi s njima u tim područjima, trebate slaviti darove koje je Bog dao vama i njima. 

Laž o braku u koju sotona želi da povjerujete

Neka vam Bog otvori oči prema načinima kako On želi da budete ponosni na ono što imate zajedno. Odbacite sramotu koju uspoređivanje donosi u vaš život. To je laž u koju neprijatelj želi da se ulovite i u koju želi da povjerujete. Kada budemo uhvaćeni u taj negativan krug, propuštamo vidjeti nevjerojatne načine kako Bog koristi i kako želi naše jedinstvene brakove. 

Zapisivanje popisa je jedna od vježbi koja nam može pomoći da naše umove usmjerimo na pozitivno u vezi naših brakova umjesto na negativno. Zapišite deset vrlina koje vidite u vašem braku i kod vašeg partnera. O njima razgovarajte sa svojim supružnikom i dajte mu/joj do znanja da vidite njihove vrline i na to da ste ponosni na vaš brak. 

Ne dopustite da laž zavisti poždere radost koju Bog želi da imate u braku

Puno puta, zanemarujemo područja u našim životima gdje trebamo rasti i u potpunosti propuštamo slavljenje naših pobjeda. Rast je važan, no ne bismo trebali uokolo hodati spuštenih glava, posramljenih zbog toga što ”nismo dobro sve shvatili”. Bog je uzeo našu krivnju od nas kada je umro na križu. (Rimljanima 8, 1) 

Budite ponosni jedno na drugo! Posjedujte ono što vam je dano kao paru. Ne dopustite da laž zavisti poždere radost za koju Bog želi da imate u vašem braku. 

Autorica: Amanda Idelman; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ: