Pavao piše da im u ove posljednje dane ”Bog šalje djelotvornu zabludu da vjeruju laži, da budu osuđeni svi koji nisu vjerovali istini, već pristali uz nepravednosti” (2 Sol 2,11-12). Koja je to laž o kojoj Pavao ovdje govori? To je prijevara da će Antikrist biti izbavitelj čovječanstva.

Možda se pitate: ”Kako bi ijedan kršćanin mogao biti tako zaveden da povjeruje kako je Antikrist mesija?” Pavao daje razlog u prijašnjem retku. Ti vjernici ”nisu prihvatili ljubav prema istini da bi se spasili” (2 Sol 2,10)

Takvi kršćani ignoriraju Riječ Božju i ne dolaze pod njezin autoritet. Zato sami sebe otvaraju za svaku vrstu prijevare te ih lako odnosi svaki vjetar i val nauke. Jedan propovjednik, kojeg duboko poštujem, vjeruje da će prevareni kršćani zapravo biti ona sila koja će dovesti Antikrista na vlast.

PROČITAJTE: MNOGE ĆE PREVARITI: Ovaj zli megatrend će prethoditi dolasku Antikrista!

Vjerujem da se odmah može ustanoviti ima li kršćanin moć rasuđivanja. Recimo da se skupi grupa vjernika, nasumce izabranih, da pregledavaju snimku sa sastanka gdje su se događale čudne manifestacije. Stvari na traci su prazne, glupe, ljude, neke čak na granici nemoralnog.

Ljudi koji su ukorijenjeni u Svetom pismu odmah odmahuju glavama. Čak možda zaplaču ili se dižu i napuštaju prostoriju. Ali oni koji zanemaruju Riječ Božju, plješću na ono što gledaju. I misle da su sve nebiblijske manifestacije djelo Duha Svetog te govore: ”Nije li ovo divno?” Oni koji imaju temelj na Riječi Božjoj mogu odmah razabrati pravu manifestaciju.

Nedavno sam bio šokiran novinama koje je netko poslao našoj službi. U njima stoji: ”Ovo nije crkva vaše mame. Bogoslužja su ograničena na četrdeset pet minuta. Naš cilj je da vas usrećimo. Dođite bez obveze. Vrijeme upotpunjujemo nogometom.”

Pitam vas, koliko će ta zajednica biti stvarno biblijska nakon pet godina od sada, ako je riječ koju nedjeljama slušaju samo desetominutna lekcija o ljudskoj dobroti? Kako će išta moći testirati Riječju Božjom ako nikada nisu naučili što ona govori?

Autor: David Wilkerson