Lažni proroci: 8 znakova koji razotkrivaju lažne proroke

Lažni proroci su vukovi u janjećoj koži. Postoje znakovi po kojima ih možete prepoznati. U ovom tekstu donosimo biblijske stihove koji će vam u tome pomoći.

Želite znati što budućnost donosi? Čini se kako su mnogi od nas spremni na ekstreme kako bi saznali odgovor na to pitanje. Dobro je da nas zanima budućnost, ali pretjerani interes za nešto što će se dogoditi može biti dokaz nevjere u Boga.

Ako imamo želju zaviriti u budućnost kada život postane težak, priznajemo li tada da možemo u potpunosti računati na Boga koji će nam pomoći i zaštiti nas kada to bude potrebno?

Tražimo li savjete od lažnih proroka, usredotočit ćemo se na ostvarivanje lažnih obećanja koja nam nude.

Pojavit će se mnogi lažni proroci

Isus je rekao: ”Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi Ocu osim po meni” (Ivan 14,6). Ono što je Bog pripremio za nas ne može nam biti proročeno od strane vračara. Ako želimo saznati što On želi da učinimo, tada trebamo to u molitvi zatražiti od Njega.

Biblija spominje da će se pojaviti ”mnogi lažni proroci” i njihove sposobnosti da privuku vjernike. Nije ih uvijek lako uočiti, no zato nam ovi biblijski stihovi mogu pomoći da prepoznamo karakteristike koje posjeduju.

VIDI OVO: KADA VUKOVI VODE STADO: Kako prepoznati lažni nauk?

Lažni proroci znakovi
Foto: Pixabay

Lažni proroci: Što Biblija govori o njihovoj varljivoj naravi?

Matej 7,15 – ”Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi.”

Matej 24,24 – »Ako vam tada tko rekne: ‘Gle, evo Krista!’ ili: ‘Eno ga!’ – ne povjerujte! Ustat će, doista, lažni kristi i lažni proroci i iznijeti znamenja velika i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabrane.«

Rimljanima 16,18 – Jer takvi ne služe Gospodinu našemu Kristu, nego svom trbuhu te lijepim i laskavim riječima zavode srca nedužnih.

2. Petrova 2,1– Bilo je u narodu i lažnih proroka, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, onih koji će prokrijumčariti pogubna krivovjerja, zanijekati Gospodina koji ih otkupi, i navući na se brzu propast.

VIDI OVO: 5 načina kako otkriti lažnog proroka

Što Biblija govori o prepoznavanju lažnih proroka?

Ponovljeni zakon 18,20 – A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.

Jeremija 23,16 – Ovako govori Jahve nad vojskama: ”Ne slušajte riječî prorokâ: oni vas obmanjuju, objavljuju viđenja srca svoga, a ne što dolazi iz usta Jahvinih.”

2. Korinćanima 11,12-13 – A što činim, i dalje ću činiti da izbijem izliku onima koji izliku traže ne bi li se s nama izjednačili u onom čime se hvastaju. Jer takvi su ljudi lažni apostoli, himbeni radnici, prerušuju se u apostole Kristove.

1. Ivanova 4,1-2 – nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet. Po ovom prepoznajete Duha Božjega: svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu, od Boga je.

NAJNOVIJE!