Liječnica (49) počinila samoubojstvo nakon što se oporavila od koronavirusa

Liječnica Lorna Breen (49) s odjela Hitne pomoći u bolnici na Manhattanu umrla je od povreda koje je sama sebi nanijela, objavila je policija, a prenosi The New York Times.

Njezin otac, dr. Philip Breen rekao je za New York Times da je pokušavala raditi svoj posao i to ju je ubilo. Nije imala psihičkih smetnji, zarazila se koronavirusom, vratila se na posao, a zatim ubila.

Zarazila se koronavirusom na poslu, ali se vratila nakon desetak dana pošto se oporavila. Bolnica ju je opet poslala kući, a kada se njen otac posljednji put čuo s njom, djelovala je, kaže, potreseno i odvojeno od realnosti.

Rekla mu je da zaraženi pacijenti umiru prije nego što se uspiju maknuti iz ambulanti, te da deseci pa i stotine njih leže u bolnici s nešto više od 200 kreveta na Manhattanu.

VIDI OVO: Je li samoubojstvo ulaznica za pakao?

Liječnica je bila vjernica jako vezana za obitelj

Njen otac kaže da je ona žrtva jednako kao i svi umrli od koronavirusa. Američki mediji pišu da je bila vjernica i jako vezana za obitelj.

Jednom tjedno je volontirala pomažući starijima. Iz njene bolnice su priopćili da je dr. Breen bila heroj koji je svoje najviše ideale medicine doveo na front hitnog odjela. Iz policije su javila da je 26. travnja pozvala pomoć, te je prebačena u lokalnu bolnicu gdje se ubila.

Država New York broji gotovo trećinu potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u SAD-u koji je već prešao brojku od milijun ljudi.

NAJNOVIJE!