Liječnici su joj morali odstraniti udove

Kako bi djevojčica preživjela, liječnici su joj morali odstraniti ruke i noge. U svemu tome ona nikada nije izgubila nadu.

Benjamin i Eileen Parker su imali troje djece i živjeli su divnim životom dok se nešto drastično nije dogodilo te je njihov život zauvijek promijenjen. 

Prošlog prosinca se cijela obitelj pripremala za Božić kada je kolega iz crkve zamolio Benjamina da dođe do njega na nekoliko minuta. To je bio 4.12 – nezaboravan dan, Charlottein rođendan. Eileen je bila na roditeljskom sastanku s dvoje najmlađe djece. 

Rosalie je najstarija kćer, a iza nje je 7-godišnji Micah i 4-godišnja Charlotte. 

Ima vrckastu narav

„Dan kada je rođena, ona je odlučila doći i odmah je po rođenju imala vrckastu osobnost i jak duh“, prisjetio se Benjamin, „Definitivno voli kada je sve po njezinom.” 

Elieen je Rosalie opisala kao mimi-mamu jer je voljela paziti na svog brata i sestru. 

Benjamin je pokupio Rosalie i otišao do prijateljeve kuće koja je bila usput. 

Benjamin se prisjetio: „Taman smo se parkirali ispred kuće, a ja nisam vidio da dolazi drugi auto tako da smo se sudarili.“

Benjamin je zadobio lakše ozljede, ali je Rosalie napuknulo rebro te je imala ozbiljnu ozljedu jetre tako da je odmah prevezena u bolnicu. 

„Sve čega se sjećam poslije sudara jest da su me morali podignuti i stavili su me na krevet u vozilo hitne pomoći“, prisjetila se Rosalie. 

Liječnici su rekli da će Rosaliene rane brzo zacijeliti i da će moći uskoro ići kući. 

Eileen je rekla: „Rekli su da ćemo moći kući za dva ili tri dana. Rekli su nam da ju moraju promatrati nekoliko dana i da će sve biti u redu“. 

VIDI OVO: Dijete bez ruku i nogu majka je napustila nakon poroda, no Bog je imao bolji plan za njegov život

Djevojčica se dobro osjećala nakon sudara, no drugi dan je dobila temperaturu

Rosalie se jako dobro osjećala dan poslije sudara, ali je idući dan dobila visoku temperaturu te je bila jako tiha zbog čega su se liječnici zabrinuli. Tada se dogodilo nezamislivo. 

„Bili smo u čekaonici jer su neki prijatelji došli u posjet. Čuli smo da liječnici daju znak za uzbunu i njezin broj sobe. Otrčali smo do dizala i netko je bio tamo, a ja sam rekao da je hitno i da nam kćer umire.“ 

U sobi je bilo mnogo liječnika koji su pokušavali oživjeti Rosalie. Majka i otac su se molili za život svoje kćeri. Rosalie je oživljena te je prevezena u drugu bolnicu. 

Benjamin se morao vratiti kući jer je bio Micahov rođendan tako da je Eileen ostala s Rosalie. 

„Čim smo došli u drugu bolnicu liječnici su odmah počeli raditi na njoj. Ponovno su ju morali oživljavati. Tada sam nazvala Benjamina jer nisu bili sigurni hoće li preživjeti noć“, podijelila je Elieen. 

Rosie Parker u bolnici

Bakterija streptokok se proširila u krvi

Ispostavilo se da se bakterija streptokok proširila Rosalienom krvlju te je gasila njezine organe. 

„Rekli su da neće preživjeti, a ako preživi čekat će ju višegodišnja dijaliza i vjerojatno neće imati nikakve moždane funkcije, bubrezi će joj zatajiti te da je upitno kakav će život imati“, objasnila je Eileen. Benjamin je uskoro stigao u bolnicu te je odmah razgovarao s medicinskom sestrom. 

„Molio sam ju da mi kaže da će mi kćer preživjeti. Rekla je da mi to ne može reći, ali da je vidjela kako se jako bolesna djeca oporavljaju i kako se malo bolesna djeca ne vraćaju kući. Rekla je da će mi to samo moja kćer znati reći“, dodao je Benjamin. 

Kada su liječnici upitali roditelje hoće li oživljavati Rosalie ako joj srce ponovno stane, oni su znali što je ispravno. 

Benjamin je rekao: „Rekli smo da mi ne možemo donijeti tu odluku. Vjerovat ćemo u našeg Oca na nebesima. Sve je u Njegovim rukama i trebamo samo Njemu vjerovati“. 

VIDI OVO: Djevojčicu rođenu bez ruku je majka napustila, no Bog čini nešto divno

Liječnici su morali odstraniti djevojčicine udove

Medicinske sestre su joj čak pjevale i svirale dok je ležala u krevetu, bez naznake da će preživjeti. 

Nakon nekog vremena liječnici su rekli obitelji da će morati odrezati Rosaliene udove ako žele da preživi, a obitelj se s time složila. Rosalieno se stanje uskoro počelo poboljšavati. Mjesecima kasnije je napokon mogla doći kući sa svojom obitelji, bez pola tijela i sa potpuno novom budućnošću. 

Prošla je fizikalnu terapiju te je naučila jesti, plivati, pisati, penjati se i još mnogo toga. Ima samo jedan odgovor na pitanje nedostaje li joj prijašnji život.